25.7.2021

FC Interille komea voitto Maarianhaminasta

(Kuva: Tara Jaakkola)

Otteluraportti:

Veikkausliiga 25.7.2021
IFK Mariehamn – FC Inter 0-2 (0-0)

Maalit:
0-1 Taiki Kagayama 66.min
0-2 Benjamin Källman 90. min (rp)

 

FC Inter tyylitteli Maarianhaminassa komean 0-2 -voiton IFK Mariehamnin kustannuksella. Kolme sarjapistettä toimi hyvänä syntymäpäivälahjana Stefan Håkansille, joka viettää tänään 80-vuotispäiväänsä.

Täyttä pistepottia voi pitää turkulaisille varsin ansaittuna kenttätapahtumat huomioon ottaen. Kotijoukkue vieraili vain muutaman kerran Interin päässä koko ottelun aikana. Ensimmäisellä puolikkaalla Grönvitt sai aikaiseksi ainoastaan yhden laukauksen, kun kokenut Mohammed Abubakari yritti yllättää Henrik Moisanderin maanuoliaisella. Interillä paikkoja oli muutama enemmän. Aleksi Paananen pääsi ottelun alussa  kokeilemaan kertaalleen reilusta 20 metristä, mutta Oskari Forsman torjui alakulmasta. Paanasen vapautti maalipaikkaan Benjamin Källman oivalla jatkolla keskiympyrässä.

Totutusti lippis päässään maalia vartioinut Forsman pysäytti myös Taiki Kagayaman yrityksen puolen tunnin kohdalla. Timo Furuholm lähes käveli rangaistusalueen sisään ja vapautti Kagayaman maalipaikkaan. Forsman ehti kuitenkin liian lähelle peittämään japanilaisen yrityksen noin 7 metristä. Interiltäkin puuttui avausjaksolla huippupaikat, mutta tuntui, että joukkue pääsi vähän väliä hyviin aihioihin, mutta viimeiset syötöt eivät osuneet juoksulinjoille. Kaiken kaikkiaan Inter näytti avausjaksolla energiseltä ja riistopeli toimi hyvin.

Toisella jaksolla Inter dominoi kenttätapahtumia vielä selvemmin. Tuntui, että etenkin Källman oli toistuvasti maalipaikoilla. Tunnin kohdalla hän pääsi läpiajoon vahvan spurttinsa jälkeen, mutta ajautui rahtusen pieneen kulmaan, mikä helpotti Forsmanin torjuntatyötä alakulmasta. Muutama minuutti ennen Källmanin huippupaikkaa, IFK Mariehamn sai oman parhaan tonttinsa. Ex-interiläinen, Eero Tamminen, pääsi poikkipalloon väliin vain muutaman metrin päässä Moisanderin maalista. Pallo karkasi kuitenkin yli poikkipuun ja Inter selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Pelikellossa oli 66 minuuttia, kun Interin painostus konkretisoitui tulostaululle. Kotijoukkue nukahti Interin rajaheittotilanteessa. Pallo lingottiin vasemmalta boksiin, josta Furuholm jatkoi takaviistoon toiseen aaltoon Kagayamalle. Tämä pääsi jysäyttämään upeasti suoraan volleystä ja verkko venyi Forsmanin takana. Ajoitukset olivat kohdillaan ja Kagayaman kasvoilta paistoi helpotus, pitkän kuivan ajanjakson päätyttyä.

Forsman oli eittämättä kotijoukkueen paras pelaaja. Hän piti valkopaidat torjunnoillaan pitkään pelissä mukana. Inter sai toisella jaksolla monen monta kulmapotkua, ja aina kun Källman pääsi jatkamaan palloja päällään maalia kohti, porilaislähtöinen veskari venyi niiden tielle. Källman pääsi lopulta kuitenkin rikkomaan oman kuparisensa varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Abubakari kaatoi Kagayaman boksin rajan tuntumassa, ja pilkkuvihellyksen lisäksi rikkoja ajettiin ulos punaisella kortilla. Källman ampui rangaistuspotkun voimalla oikeaan kulmaan ja sai ansaitsemansa maalin. Osuma oli hänelle liigassa jo kuudes.

Interin päävalmentaja José Riveiro oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja paluusta voittokantaan.

– Olen erittäin iloinen kolmesta sarjapisteestä ja solidista esityksestä. Vastustaja oli hyvin organisoitu, ja ei aluksi antanut meidän käyttää niitä tiloja, joita halusimme esimerkiksi ”kymppialueelta”. Buwalda (Robin) ja Sumusalo (Mikko) tekivät hyvää työtä, ettemme päässeet jatkamaan hyökkäyksiä noilta alueilta Benjaminille tai wingbackeille päätyä kohden. Ensimmäinen jakso oli meidän kontrollissamme ilman suurta hätää, mutta emme päässeet huippupaikoille.

Inter reagoi tauolla taktisin muutoksin.

– Toisella jaksolla onnistuimme paremmin pienillä hyökkäyspään pelaajien erilaisilla sijoittumisilla. Aloimme löytää Buwaldan ja Sumusalon selustasta tilaa, jolloin he alkoivat puolustaa hieman alempaa. Peli oli erittäin taktinen ja vaikea, kuten aina täällä saarella. Saimme lopulta palkkion ja pääsimme johtoasemaan. IFK joutui tämän myötä pelaamaan hieman enemmän riskillä, minkä vuoksi meille muodostui tilaa ja saimme vastahyökkäyksiä. Sellaisesta tuli myös rangaistuspotkumme. Kokonaisuutena me pelasimme tarpeeksi hyvän pelin, jolla kolme pistettä pystyi voittamaan, espanjalaisvalmentaja arvioi.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta

Kokoonpano

12 Moisander Henrik
2 Engström Jesper (74. min 20 Hyvärinen Juho)
3 Hämäläinen Juuso (varoitus)
4 Ketting Rick
6 Annan Anthony
10 Källman Benjamin
11 Järvenpää Lassi
15 Furuholm Timo (varoitus)
16 Kagayama Taiki (90+2 min. 5 Nurmi Noah)
19 Paananen Aleksi (69. min 21 Ojala Matias)
22 Hoskonen Arttu

Vaihtopelaajat

13 Marttinen Aati
23 Mohammed Bakkar
24 Mahuta Ryan
26 Yrjas Jasper