30.6.2021

FC Interille kauden ensimmäinen tasapeli

(Kuva: Tara Jaakkola)

Otteluraportti:

Veikkausliiga 30.6.2021
FC Inter – FC Lahti 1-1 (1-0)

Maalit:
1-0 Benjamin Källman 4. min
1-1 Macoumba Kandji 51. min

 

FC Inter ja FC Lahti tasasivat pisteet keskiviikkoillan täydellä liigakierroksella. Ottelu päättyi Veritas Stadionin nurmella maalilukemin 1-1.

Ensimmäinen jakso meni vahvasti kotijoukkueen nimiin. Inter hallitsi peliä täysin ja sai monta hyvää maalipaikkaa. Hyvää avausjaksoa saattoi helpottaa se, että Lahden maaliverkot venyivät jo pelin 4. minuutilla. Alejandro Sanz vapautti loistavalla läpisyötöllä Benjamin Källmanin, joka viimeisteli osuman sijoittamalla pallon alakulmaan kuin brassilegenda Ronaldo konsanaan. Osuma oli Källmanille jo viides tämän kauden liigassa.

Avauskokoonpanoon noussut Jasper Yrjas oli lähellä tuplata johdon ottelun 8. minuutilla. Hän sai Lassi Järvenpäältä mainion pystypoikkisyötön boksiin, mutta nuorukaisen viimeistelyn torjui Antonio Reguero alakulmasta. Yrjas harmitteli ottelun jälkeen hukattua mahdollisuutta.

– Lassi pisti hyvän pallon ja pääsin vastakkain maalivahdin kanssa. Otin tatsin ja yritin pistää pallon kulmaan. Valitettavasti ei mennyt. Olisi pitänyt tehdä, mutta veska otti hyvän torjunnan. Toivottavasti sitten ensi pelissä pääsen paikoille, niin silloin teen, Yrjas kommentoi.

Oikeastaan ottelun koko ensimmäinen puoli tuntia oli vain yhtä päätä. Tulostaululle hyvä hallinta ei kuitenkaan konkretisoitunut uudestaan. Taiki Kagayama pääsi kertaalleen kokeilemaan pomppupallosta kutinsa tulisuutta, mutta kulmapotkun jälkitilanteesta syntynyt maalipaikka ei tuonut tulosta. Tauolle siirryttiin täten vain maalin johdossa, joskin ansaitussa sellaisessa.

Kuten arvata saattoi, Lahti paransi peliään selvästi toisella jaksolla. Macoumba Kandji toi vierasjoukkueen tasoihin 51. minuutilla. Entinen Inter-hyökkääjä sai pallon kuin varkain, kun kotijoukkueen puolustuksessa palloa ei saatu kesytettyä. Kolossimainen Kandji sijoitti pallon samaan alakulmaan kuin Källman ensimmäisellä jaksolla.

Reilun tunnin pelin jälkeen Källman oli lähellä tuplata ottelun maalisaldonsa. Hän pääsi lähellä maaliviivaa taistelemaan irtopallosta, mutta tällä kertaa onni ei ollut suotuisa fyysisessä tilanteessa. Irtopallo oli seurausta Kagayaman maaliyrityksestä, minkä Timo Furuholm ja Matias Ojala olivat hänelle hienosti pedanneet.

Toinen jakso oli selvästi tasaisempi kuin ensimmäinen. Vartti ennen loppua Javi Hervas pääsi yrittämään vapaapotkusta, mutta Henrik Moisander venyi laadukkaan vasemman jalan laukauksen tielle. Kymmenen minuuttia tästä Inter sai vielä oman viimeisen mahdollisuutensa. Ojala pääsi keskittämään lupaavassa ylivoimahyökkäyksessä, mutta tällä kertaa tarvittava laatu puuttui, ja kapteeni Furuholm ei saanut hankalan korkuiseen poikkipalloon mitään ruumiinosaansa väliin. Se oli hukattu mahdollisuus.

Lisäajan alkajaisiksi Loorents Hertsi jysäytti pallon kimmokkeen kautta Interin ylärimaan. Tämän lähemmäksi maalia kumpikaan joukkue ei enää päässyt, joten tuloksena oli turkulaisille kauden ensimmäinen tasapeli. Uransa ensimmäisen ysikymppisen raatanut Yrjas näki, että kolme sarjapistettä olisivat olleet täysin otettavissa.

– Meillä oli enemmän ja laadukkaampia maalipaikkoja. Jos niistä olisimme pistäneet paremmin pussiin, niin olisimme kyllä voittaneet pelin.

Täydet minuutit pistivät nuoren miehen koetukselle.

– En ole pitkään aikaan pelannut edes puoliaikaa, joten kyllä se loppua vasten alkoi tuntumaan. Pohkeet kramppasivat vähän, mutta muuten jaksoin ihan hyvin, ja meni muutenkin ihan hyvin.

Yrjas selvisi uransa isoimmasta tulikasteesta kuivin jaloin.

– Varsinkin alussa pärjäsin ihan hyvin. Lopussa ehkä vähän tempo ja taso itselläni tippui. Sen takia tässä treenataan joka päivä, jotta tullaan paremmaksi, hyökkääjä muistuttaa.

Interin ottelut jatkuvat ensi viikolla Euroopan Konferenssiliigan ottelulla, kun otteluparin ensimmäiseen osaan Veritas Stadionille saapuu vieraaksi unkarilainen Puskás Akadémia. Ottelun yleinen lipunmyynti aukeaa huomenna torstaina 1.7. klo 10.00 Tiketin myyntipisteissä ja verkkokaupassa.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta

Kokoonpano

12 Moisander Henrik
4 Ketting Rick
5 Nurmi Noah
8 Sanz Alejandro
10 Källman Benjamin (66. min 22 Hoskonen Arttu)
11 Järvenpää Lassi
15 Furuholm Timo
16 Kagayama Taiki (varoitus)
20 Hyvärinen Juho (varoitus) (80. min 24 Mahuta Ryan)
21 Ojala Matias
26 Yrjas Jasper

Vaihtopelaajat

13 Marttinen Aati
23 Bakkar Mohammed
27 Vesala Elias
28 Barbata Yeesser