Ilves – FC Inter 2-1 (1-1)

0-1 Benjamin Källman 32. min
1-1 Hernan Luna 45+1 min
2-1 Taha Özcelik 72. min

FC Inter kärsi Tampereella tappion FC Ilvekselle, kun kotijoukkue katkaisi tappioputkensa maalilukemin 2-1. Tasaisesta ottelusta oli kieltämättä pisteitä otettavissa, mutta tällä kertaa tehottomuus kostautui. Kuten varsin usein tappiopeleissä.

Ensimmäinen jakso oli hyvinkin tasainen. Interillä oli omat saumansa siinä missä Ilvekselläkin. Timo Furuholm pääsi kertaalleen oivaan puskupaikkaan takatolpalla, mutta tällä kertaa voimakas nekkaus suuntautui yli maalin. Taiki Kagayama pääsi puolestaan kokeilemaan kutinsa tulisuutta pompusta, mutta Ilves-kassari Rasmus Leislahti venyi hyvään torjuntaan alakulmaan heittäytyen.

Interin ottelun ainokainen syntyi 32. minuutilla. Alkukauden aikana väkeviä otteita esittänyt Benjamin Källman näytti jälleen juoksuvoimaansa. Tammisaaren tykki sai pallon sivurajan tuntumassa lähellä keskiviivaa Matias Ojalalta itselleen. Ilves-puolustaja höntyili itsensä tilanteesta ulos, kun Källman ovelasti ohitti tämän pienellä kosketuksella. Källmania ei tällä hetkellä juoksukilpailussa voiteta, eikä mennyt aikaakaan, kun hän oli nokikkain Leislahden kanssa. Matala kuti meni märällä nurmikentällä kovaa vauhtia verkon perukoille.

Ottelun yksi isoista kulminaatiopisteistä nähtiin kymmenisen minuuttia myöhemmin. Kagayama pääsi puhtaaseen läpiajoon, mutta tällä kertaa laukauksen kanssa kesti liian kauan, ja toppari Tatu Miettunen pääsi tekemään katkon. Lähes heti tämän perään kotijoukkueen Hernan Luna pääsi läpi, kun Eetu Vertainen pelasi matalan syötön selustaan Inter-toppareiden taakse. Kulma oli pienempi kuin Kagayamalla, mutta Luna sai laukauksen aikaiseksi, mikä meni vastaan tulleen Henrik Moisanderin jalkojen välistä maitse sisään. Osuma oli varmasti henkisesti raastava, kun jo silmissä siintänyt kahden maalin johto vaihtui hetkessä tasatilanteeseen juuri ennen puoliaikaa.

Toisella jaksolla Inter ei saanut enää niin montaa hyvää tilaisuutta maalintekoon, joten jakso meni kotijoukkueen nimiin. Turkulaisten paras paikka lisätä maalilukemia tuli Juuso Hämäläiselle, joka pääsi kulmapotkusta puskemaan voimalla. Pallo liiti kuitenkin niukasti riman yli kohti Ratinan stadionin juoksukaarretta.

Ilves onnistui tehokkaammin omissa kulmapotkuissaan. Taha Özcelik oli unohtunut liian vapaaksi takakulmalle, mistä hän pääsi puskemaan voittomaalin pelin 72. minuutilla.

Inter sai lopussa näennäistä painetta, mutta ei konkreettisia maalipaikkoja. Näin ollen joukkue kärsi kauden kolmannen tappionsa. Kaikki näistä ovat tulleet vieraskentällä. Inter jatkaa tuloksesta huolimatta sarjassa sijalla kaksi. Källman on puolestaan tuoreen osumansa myötä yksinään maalipörssin kärkisijalla.

Interin päävalmentaja José Riveiro nosti pelin jälkeen esiin hukatun momentumin.

– Ottelun alussa peli oli tasaista, mutta maalin jälkeen tuntui, että olimme parempi joukkue kuin Ilves. Meillä oli paikka tehdä 2-0-maali, mutta sen sijaan päästimme avausjakson lisäajalla osumaomiin… Se muutti peliä.

Espanjalaisvalmentajaa harmitti, että joukkue ei pystynyt keskiviikkona parhaimpaansa.

– Tulimme toiselle jaksolle takaisin ihan hyvin takaiskun jälkeen. Kontrolloimme peliä, joskin selviä maalipaikkoja ei tullut. Peli oli lähempänä olla meidän kuin Ilveksen, mutta sitten he iskivät kulmapotkusta. Olisimme voineet tasoittaa pelin vielä viimeisen 20 minuutin aikana, mutta emme olleet tarpeeksi huolellisia hyökkäysalueella. Tämän vuoksi mukaamme lähti nolla pistettä tänään.