19.7.2021

FC Inter taipui maalilla Helsingin IFK:lle

(Kuva: Henrik Siiskonen)

Otteluraportti:

Veikkausliiga 19.7.2021
FC Inter – HIFK 0-1 (0-0)

Maalit:
0-1 Jake Dunwoody 69. min

FC Inter kärsi kotonaan historiallisen tappion Helsingin IFK:lle. Vierasjoukkue ei ollut koskaan ennen maanantai-iltaa voittanut Veikkausliiga-pelissä Interiä Veritas Stadionilla. Ottelu päättyi tällä kertaa helsinkiläisten 0-1-voittoon.

Ottelu ei hirveästi jättänyt jälkipolville kerrottavaa. Maalipaikoilla ei totisesti juhlittu.

– Mielestäni tämä oli sellainen peli, jota kumpikaan ei ansainnut voittaa. Peli oli erittäin taktista alusta alkaen. Ensimmäiset 45 minuuttia vastustajalla oli hyvä kontrolli pelistä, mutta ei heillä ollut paria aihiota lukuun ottamatta vaarallisia tilanteita. Mekään emme luoneet yhtä ainutta maalipaikkaa ensimmäisellä 45 minuutilla, Interin päävalmentaja José Riveiro arvioi.

Kotijoukkueen suoritus jäi tällä kertaa todella pahasti piippuun. Tekeminen ei ollut sillä tasolla, johon viime vuosina katsojat ovat kotipeleissä tottuneet.

– Kun tosissamme yritimme hankkia tänään kolme sarjapistettä, niin tuo muutos tapahtui ehdottomasti liian myöhään. Me mietimme pelissä liikaa, en tiedä miksi. Se on analysoitava. Jokin ei vain toiminut tänään, Riveiro pohti.

– Saimme viimeisillä minuuteilla pari paikkaa, mutta ne olivat enemmänkin kovuudella kuin luovuudella tehtyjä tilanteita. Irtopalloja, erikoistilanteita ja pitkää palloa, mutta jalkapalloilullinen flow puuttui. Nyt tarvitsemme aikaa lepoon ja analysointiin ennen seuraavaa peliä, espanjalaiskoutsi jatkoi.

Interillä nähtiin tänään kokoonpanossa pienoista rotaatiota. Alkukauden aikana minuutteja rohmunneet Benjamin Källman ja Henrik Moisander aloittivat ottelun vaihtopenkiltä. Kauden ensimmäisen liigapelinsä pelannut Aati Marttinen torjui ottelussa käytännössä vain yhden maalintekoyrityksen, kun nappasi varmoin sormin kulmapotkusta tulleen puskun maaliviivalta.

Ottelun ainokaiselle Inter-kasvatti ei voinut mitään. IFK sai kulman 69. minuutilla. Inter pystyi purkamaan keskityspallon, mutta jälleen kerran pusku ei päättynyt toivottuun osoitteeseen. Punapaitojen Jake Dunwoody pääsi kiskaisemaan ilmasta rangaistualueen rajalta, joka meni Inter-puolustajan kautta kimmokkeena Marttisen edestä maaliverkkoihin. Dunwoody pääsi liian vapaasti huippupaikasta ilman häirintää laukomaan.

Riveiro oli vain muutamaa minuuttia aiemmin tehnyt triplavaihdon, kun penkiltä virtaa Interin peliin toivat Källman, Arttu Hoskonen ja Lassi Järvenpää.

– Yritimme saada vaihdoilla vaikutusta hyökkäyspeliin ja syvyyttä oikean laidan pelaamiseen. Viimeiset kymmenen minuuttia olivat todella epäorganisoitua pelaamista ja yritimme luoda kaaosta. Saimme ne kaksi hylättyä maalia ja pari laukausta, mutta se ei ollut tarpeeksi.

Päävalmentajan mainitsemat kaksi hylättyä maalia syntyivät ilmataisteluista viimeisen viiden minuutin aikana ennen täyttä peliaikaa. Ensimmäisen osumista nekkasi maaliverkkoihin Rick Ketting, kun Jesper Engströmin sivuvapari löysi hollantilaisen päähän. Harmillisesti toppari oli kuitenkin paitsioasemassa vapaapotkun lähtiessä. Toisessa hylätyssä maalissa jälleen Engström antoi erikoistilanteen, mutta tällä kertaa toiselta puolelta ja lähempää keskiviivaa. Toimitus oli jälleen hyvä ja härdellin päätteeksi Timo Furuholm sutaisi pallon maaliin. Källman oli kuitenkin ottanut kontaktia maalivahti Markus Uusitaloon, joten tämäkin osuma hylättiin sinimustien isoksi harmiksi.

– Jos olemme ottelussa vain 20 minuuttia vaarallisia, niin sillä ei Veikkausliigassa saa pisteitä. Meidän täytyy olla paljon päättäväisempiä seuraavissa peleissä ja seuraava mahdollisuus meillä on siihen Maarianhaminassa, Riveiro painottaa.

Tappio oli Interille kauden ensimmäinen kotikentällään.

 

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta

Kokoonpano

13 Marttinen Aati
2 Engström Jesper (varoitus)
3 Hämäläinen Juuso (varoitus)
4 Ketting Rick
5 Nurmi Noah (varoitus) (85. min Yrjas Jasper)
8 Sanz Alejandro (56. min 6 Annan Anthony)
15 Furuholm Timo (varoitus)
16 Kagayama Taiki (varoitus)
19 Paananen Aleksi (64. min 22 Hoskonen Arttu)
20 Hyvärinen Juho (64. min 11 Järvenpää Lassi)
21 Ojala Matias (64. min 10 Källman Benjamin)

Vaihtopelaajat

12 Moisander Henrik
24 Mahuta Ryan