11.9.2021

FC Inter taipui HJK:n käsittelyssä

(Kuva: Henrik Siiskonen)

OTTELURAPORTTI:

Veikkausliiga 11.9.2021

FC Inter – HJK 1-3 (1-3)

Maalit:

0-1 Lucas Lingman 7. min

1-1 Petteri Forsell 22. min

1-2 David Browne 27. min

1-3 Jair 36. min

Sarjakärki HJK haki Veritas Stadionilta täydet kolme pistettä, kun FC Inter kaatui maalilukemin 1-3. Ottelun kaikki osumat syntyivät ensimmäisellä jaksolla.

HJK sai otteluun turkulaisten kannalta aivan liian hyvän startin, kun ensimmäistä kertaa palloa kaiveltiin kotijoukkueen maalista jo seitsemännellä minuutilla. Lucas Lingman onnistui viimeistelemään kahden tolpan kautta, kun ensiksi Roope Riskin maalintekoyritys oli selvitetty vaivoin.

Ensimmäisen vartin ajan Interin puolustuspelissä näkyi selvää haparointia. Riski pääsi yrittämään tyhjiin, kun Henrik Moisanderilta prässättiin pallo jalasta. Yritys viuhui kuitenkin ohi maalin. Inter tasoitti pelin 22. minuutilla, kun Petteri Forsellin vasuri viuhui komeasti 25 metristä vasempaan kulmaan.

Tasoitusosumasta ei päästy nauttimaan montaakaan minuuttia, kun HJK iski toisen maalinsa. David Browne pääsi nautiskelemaan maalin edestä Roope Riskin tarjoilusta, kun Klubi pääsi käytännössä hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. 1-3-maali näki päivänvalon 36. minuutilla, kun Jair pääsi rokottamaan. Kaksi jälkimmäistä HJK:n maalia Moisander oli todella lähellä torjua, mutta lauantaina tuuri ei ollut maailman suotuisin.

Inter organisoi ryhmityksensä toiselle jaksolle uudelleen ja peli tasoittui selvästi. HJK:lla oli tietysti jo plakkarissa kahden maalin johto, mikä kenties söi isointa hyökkäysintoa. Kumpikin joukkueista sai rakennettua muutaman maalipaikan vuorotahtia, mutta lisämaaleja ei enää nähty. HJK sai puskemalla pallon kertaalleen tolppaan. Inter pelasi yhden maininnan arvoisen namutteluhyökkäyksen, josta Taiki Kagayama pääsi yrittämään viimeistelyä tuoreilla jaloilla 70. minuutin tietämillä. Pallo liikkui näyttävästi mieheltä toiselle, mutta se ei auta, jos kliinisyys puuttuu.

Vierasjoukkue ansaitsi voittonsa ja varmasti näytti sitä jalkapalloa, millä joukkue on sarjan kärkipaikan tukevasti valloittanut. Yrityksen puutteesta Interiä ei käy syyttäminen, mutta helsinkiläisiä vastaan olisi tarvittu tällä kertaa tiiviimpää puolustuspeliä, jotta kolmesta sarjapisteestä olisi voitu taistella tosissaan.

Päävalmentaja José Riveiro antoi oman summauksensa ottelusta.

– HJK teki ottelun alussa meille kentästä liian ison kontrolloidaksemme heitä. Yksi maaleista oli sellainen, että meidän kontrollimme petti. Toinen maali oli puolestaan hienoa pelaamista. Heiltä löytyy laatua ja jos heille antaa edun, niin he kyllä käyttävät sen.

– Emme olleet ensimmäisellä puoliajalla niin hyviä kuin HJK:ta vastaan pitäisi olla. Saimme pelin tasoihin, mutta emme pystyneet estämään heidän lisäosumiaan. Toinen puolikas oli erilainen. Aloitimme sen hyvin ja loimme muutaman hyvän mahdollisuuden. Se oli paljon parempaa pelaamista, mutta toki he johtivat jo 1-3, joten asia täytyy osata laittaa kontekstiin, Riveiro pohtii.

Espanjalaiskoutsi painottaa, että tappiota ei saa jäädä liian pitkäksi aikaa murehtimaan.

– Meidän pitää olla realistisia. Emme ole tällä hetkellä HJK:n tasoinen joukkue. Meidän pitää parantaa pelaamistamme, koska loppukaudesta meille on tulossa tämänkaltaisia pelejä. Jäljellä olevat kolme runkosarjapeliä eivät tule olemaan helppoja nakkeja, kun kohtaamme Seinäjoen, Oulun ja HJK:n uudelleen.

Kokoonpano

12 Moisander Henrik
2 Engström Jesper
4 Ketting Rick
6 Annan Anthony (77. min 21 Ojala Matias)
10 Källman Benjamin
11 Järvenpää Lassi (46. min 8 Sanz Alejandro, varoitus)
14 Forsell Petteri
15 Furuholm Timo (varoitus)
19 Paananen Aleksi ( 66. min 16 Kagayama Taiki)
22 Hoskonen Arttu (83. min 5 Nurmi Noah)
25 Haukioja Martti (83. min 24 Mahuta Ryan)

Vaihtopelaajat

13 Marttinen Aati
9 Pastoriza Agustin