Otteluraportti:

Veikkausliiga 26.9.2021

HJK – FC Inter 0-1 (0-0)

0-1 Petteri Forsell 69. min (rp)

FC Inter piti paikkansa sarjataulukon kolmantena, kun joukkue päihitti runkosarjan päätösottelussa HJK:n tuloksella 0-1. Petteri Forsell viimeisteli ottelun ainoan maalin rangaistuspotkusta.

Ensimmäiset 30 minuuttia meni täysin kotijoukkueen hallinnassa. Nollapelin mestaroinut Henrik Moisander piti sinimustat kuitenkin torjunnoillaan pelissä mukana. Konkarivahti otti pelkästään ensimmäisellä puoliajalla puolenkymmentä torjuntaa. Kaksi näistä olivat todellisia paraatitorjuntoja, kun Riku Riski ei saanut palloa sisään läpiajosta, eikä edes kuudesta metristä, kun hän oli nokikkain toista turkulaista vastaan.

Inter ei päässyt ensimmäisellä jaksolla todellisille maalipaikoille, mutta HJK:n hallinta rauhoittui mitä pidemmälle peli eteni. Toisella jaksolla Inter oli paremmin pallollisessa pelissä mukana. Voittomaali näki päivänvalon 69. minuutilla. Inter sai rangaistuspotkun, kun juuri kentälle tullut Janne Saksela kaatoi Matias Ojalan, joka haastoi väkevästi boksin reunoilla. Vanhaa seuraansa vastaan pelannut Forsell toimitti pallon varmuudella alakulmaan.

Timo Furuholm sai järjesteltyä Interin toisen konkreettisen maalipaikan väkevällä nousulla. HJK-puolustajat ehtivät kuitenkin niin lähelle kärkipelaajaa, että hän turvautui viimeistelyssään kärkkäriin. Tällä kertaa tuikkaus otti liikaa ilmaa alleen ja Select viuhui riman yli päätykatsomoon.

Viimeisellä kympillä HJK sai kovaa painetta Moisanderin maalille. Kertaalleen pallo kävi puskemalla tolpassa, mutta puolustus sai putsattua pomppimaan jääneen pelivälineen väljemmille vesille. Ottelun lisäajalla pallo päätyi kertaalleen Interin maaliin, mutta Miro Tenhon pommituksen irtopallotilanteessa HJK-pelaaja oli paitsioasemassa.

Mahtava voitto helsinkiläisistä tuli kovalla taistelulla. Runkosarjan kolmossijalla Inter saa mestaruussarjaan kotiedun, kun joukkue tulee pelaamaan viidestä ottelustaan kolme Veritas Stadionilla. HJK tipahti tappionsa myötä runkosarjan kakkoseksi Kuopion Palloseuran taakse. Muut kolme mestaruussarjan joukkuetta ovat SJK, HIFK ja Ilves.

José Riveiro oli luonnollisesti tyytyväinen sunnuntain antiin.

– Olen erittäin iloinen tietenkin. Voitto näissä skenaarioissa on aina spesiaalia. Selvisimme pelin pahoista hetkistä ja Henkka (Moisander) piti meidät pelissä mukana. Olimme henkisesti todella vahvoja. Ongelmien jälkeen puntit tasoittuivat mielestäni. Avainasioita tänään oli se, että olimme taisteluhenkisiä ja pelaajat tukivat toisiaan hyvin, Riveiro kiitteli.

Kotietu mestaruussarjaan oli espanjalaiskoutsin mieleen.

– Kotona pelaaminen on aina hyvä asia meille ja meidän faneille. Se on varmaa, että teemme kaikkemme tarjotaksemme hyvät jatkopelit.