Veikkausliiga 27.10.2021

Ilves – FC Inter 0-2 (0-1)

0-1 Aleksi Paananen 26. min

0-2 Taiki Kagayama 88. min

FC Inter haki täydet kolme sarjapistettä Tampereelta ja nousi tämän avulla takaisin sarjataulukon kolmannelle sijalle. Turkulaiset päihittivät Ilveksen maalein 0-2 hyvän esityksen jälkeen.

Tulos tarkoittaa sitä, että Interille riittäisi viimeisessä ottelussa SJK:ta vastaan tasapeli pronssin kohtalosta taistellessa, kun SJK jakoi pisteet KuPS:n kanssa keskiviikon kierroksella.

Litimärällä Ratinan Stadionin nurmella nähtiin viihdyttävä ja ajoittain tunteita herättänyt ottelu. Ensimmäinen kymmenen minuuttia mentiin päästä päähän. Sen aikana kotijoukkue kolisutteli kerran ylärimaa, ja sinimustista Timo Furuholm pääsi kokeilemaan maalia lähietäisyydeltä Benjamin Källmanin poikkisyötöstä.

Alun hurlumhej’n jälkeen Inter otti komennon kenttätapahtumista. Joukkue onnistui tasaisin väliajoin rakentamaan hyökkäyksiä Ilveksen päätyyn. Hyvä paine tuotti lopulta tulosta 26. minuutilla, kun Aleksi Paananen onnistui. Källman pääsi ensiksi ampumaan matalan laukauksen, kun Ilves-puolustus liukasteli. Rasmus Leislahti torjui Källmanin vedon, jonka ripariin ennätti ensimmäisenä Paananen. Leislahti torjui myös Paanasen ensimmäisen yrityksen, mutta riparin riparille hän ei enää mahtanut mitään. Maali oli Paanasen kauden toinen, ja samalla myös viimeinen. Hän sai ottelussa nimittäin keltaisen kortin, minkä myötä keskikenttämiehen korttitili täyttyi, joten hän huilaa kauden päätöspelin sunnuntaina.

Ensimmäiset parikymmentä minuuttia toisesta jaksosta olivat hieman seesteisempää tekemistä. Rankka pelisää teki kuitenkin tehtävänsä, ja pelaajien väliset etäisyydet kasvoivat selvästi. Tämä toi peliin paljon kaksinkamppailuja, joista yksi olisi saanut jäädä tulematta. Tatu Miettunen teloi Källmanin rajun näköisellä blokilla. Maalitykki joutui jättämään kentän naama verta vuotaen. Miettunen sai tilanteesta keltaisen kortin. Pelivälinettä ei ollut mailla eikä halmeilla, mutta näytti siltä, että Ilves-toppari pelkäsi juoksukilpailua keskiviivalta, mikä hänelle olisi Källmanin kanssa todennäköisesti pian tullut.

Källmanin korvasi kentällä viime pelin huilannut Taiki Kagayama. Japanilainen pääsi niittaamaan vain seitsemän minuuttia myöhemmin ottelut loppulukemat Miettusen edestä muutamasta metristä. Interin koko hyökkäysosasto pelasi hyvin yhteen ja pallo vaihtoi omistajaa oikea-aikaisesti. Ratkaisusyötön antoi oikean laitapakin tontilta nousuun lähtenyt Lassi Järvenpää, jonka namupassi löysi suoraan Kagayaman jalkaan. Järvenpää teki aktiivisesti nousuja läpi ottelun, ja toisella puolella vasempana pakkina ravannut Jesper Engström otti puolestaan useita tärkeitä blokkeja puolustuspäässä.

Inter oli Ratinassa parempi joukkue ja kliseisesti sanoen ansaitsi voittonsa. Päävalmentaja José Riveiro antoi napakat kommenttinsa ottelusta.

– Ensimmäisen jakson ensimmäisellä puolikkaalla peli oli sellaista, että kumpikin joukkue sai luotua liikaa mahdollisuuksia. Avausmaalimme jälkeen otimme mielestäni kontrollin 60. minuutille asti. Sen jälkeen Ilves vähän painoi päälle, ja väsähdimme pikkaisen. Näytimme huipputasolla olevaa asennettamme ja ansaitsimme kolme sarjapistettä. Sen myötä meillä on mahdollisuus taistella kolmannesta sijasta sunnuntaina, Riveiro summasi.

Källmanin loukkaantumista valmentaja ei halunnut puida, mutta kertoi hyökkääjän voivan siihen nähden hyvin, kun ottaa nähdyn tilanteen huomioon.