25.7.2022

FC Honka maalin verran FC Interiä parempi

FC Honka haki Turusta täydet sarjapisteet. (Kuva: Tara Jaakkola)

 

Interin vaikea heinäkuu sai maanantaina jatkoa, kun FC Honka päihitti sinimustat Veritas Stadionin nurmella lukemin 0-1. Tappio oli Interille Veikkausliigassa kolmas peräkkäinen.

Kotijoukkueen penkin takana illan ottelussa oli Ramiro Muñoz, kun päävalmentaja Miguel Grau kärsi toimitsijakieltoa. Turkulaisten ensimmäinen puoliaika oli varsin tahmea, ja joukkue sai ehkä jopa olla tyytyväinen, että pääsi tasatilanteessa tauolle. Matias Riikonen venyi tolppien välissä pariin näyttävään torjuntaan.

Ottelun ainoa maali nähtiin 49. minuutilla. Ensiksi Interin tuore hankinta Joel Rodriguez pääsi nokikkain Hongan maalivahti Maksim Rudakovin kanssa. Espanjalaiskärjen yritys jäi kuitenkin suutariksi. Vain kotvasen kuluttua tästä Hongan Rui Modesto pääsi etenemään oikeaa laitaa rauhassa. Hän antoi aikaisen, matalan keskityksen, jonka toiselta laidalta boksiin sisään rynninyt Arko Mensah viimeisteli voimalla alakulmaan.

Inter sai takaiskun jälkeen eittämättä paremmin ottelusta kiinni, jonka seurauksena ryhmä sai luotua painetta Honka-maalille muutamaan otteeseen. Ylivoimaisesti paras paikka siunaantui debytantti Rober Sierralle, joka nousi korkeimmalle Petteri Forsellin keskityspalloon. Rudakov torjui Selectin kuitenkin alakulmasta heittäytyen.

Valmentaja Muñoz totesi taiston tauottua ottelun olleen kaksijakoinen.

– Oli kaksi erilaista puoliaikaa. Ensimmäisellä puoliajalla meidän prässimme ei toiminut hyvin ja pelinavaaminen ei ollut tarpeeksi hyvää. Tauon jälkeen voin sanoa, että olimme parempi kuin Honka. Onnittelut kuitenkin Hongalle. He ovat tosi hyvä joukkue ja tämä kausi on ollut heiltä vahva. Mielestäni toinen jakso oli meidän, mutta emme saaneet tarpeeksi maalipaikkoja.

– Toinen puoliaika oli parempi, koska koko paketti prässäsi ylempää, pidimme paljon palloa ja olimme vastustajan puoliskolla pidempiä aikoja, Muñoz puntaroi.

28-vuotias espanjalainen kertoi ottaneensa vetovastuun rauhallisena harteilleen.

– Ei ollut mitään jännitystä. Meillä oli hyvä treeniviikko takana ja kaikki asiat olivat selvät. Puoliajalla teimme hyvän muutoksen ja omalta osaltani pysyin todella rauhallisena ja yritin auttaa joukkuetta, Ramiro pohti.

Ennen ottelua Aleksi Paananen palkittiin 300. Veikkausliigaottelun myötä. Rajapyykki rikkoutui jo viime viikolla Valkeakoskella, joten illan ottelu oli keskikenttäpelaajalle numero 301. Tällä hän on Veikkausliigan aktiivipelaajien tilastoykkösenä vain 29 vuoden iässä.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.

Kokoonpano

12 Riikonen Matias
2 Niska Jussi (varoitus) (84. min 18 Arsalo Markus)
6 Bonet Badia Roger
9 Rodriguez Satorres Joel (54. min 13 Lepistö Joonas)
10 Forsell Petteri
16 Jyry Tommi
19 Paananen Aleksi (73. min 24 Mahuta Ryan)
21 Tamminen Matias
22 Kuittinen Luka
25 Arciero Rodrigo Sebastian (varoitus)
27 Sierra Gimenez Roberto Manuel (84. min 26 Lehtisalo Otto)

Vaihtopelaajat

1 Viitala Walter
14 Mastokangas Elias
20 Hyvärinen Juho