FC Honka kaatoi Interin Agon Sadikun maaleilla

FC Interin tuloksellisesti vaikea aikakausi sai torstaina jatkoa Veikkausliigassa, kun FC Honka päihitti kotonaan turkulaisjoukkueen maalein 2-1. Espoolaisten kummatkin maalit iski nuori maalitykki Agon Sadiku. Tulosten myötä Honka jatkaa kolmantena ja Inter sijalla kuusi, kun joukkueilla on kaksi ottelua jäljellä syksyn Mestaruussarjassa.

Inter sai Tapiolassa ottelulle huonon alun. Honka vyöryi moneen otteeseen oikeasta laidasta vaarallisesti ja sieltä lähti käyntiin myös ottelun avausosuma. Honka pääsi riiston jälkeen kääntämään pelin ja syöttökone Rui Modesto löysi maalin edestä Agon Sadikun täysin vapaana, eikä hän erehtynyt avopaikasta. Peliä oli pelattu vasta seitsemän minuuttia.

Inter pääsi peliin mukaan vähitellen. Pari minuuttia Sadikun osuman jälkeen Inter sai rangaistuspotkun käsivirheen seurauksena. Kapteenina ottelussa toiminut Petteri Forsell asteli pallon taakse. Hän ampui voimalla vasempaan kulmaan, mutta Maksim Rudakov aavisti kymppipaidan aikeet ja otti komean torjunnan heittäytymällä, Interin harmiksi. Pari maalipaikkaa aukesi myös Tommi Jyryn ja Markus Arsalon päätettäviksi. Kummankaan matala laukaus ei löytänyt kuitenkaan verkkoihin asti Rudakovin torjunnan ja puolustajan blokin seurauksena. Tauolle mentiin täten maalin tappioasemassa.

Honka tuplasi johtonsa ottelun 64. minuutilla, kun Sadikulta nähtiin hyvä yksilösuoritus. Hän huijasi pikku pausalla Inter-puolustuksen kahville ja chippasi yli vastassa olleen Matias Riikosen, koska laukaisulinjat olivat muuten hyvin peitettyinä. Maali oli Sadikun kauden 14:s.

Inter kavensi pelin kymmenen minuutin päästä. Vaihdosta kehiin tulleet Noah Nurmi ja Aleksi Paananen pelasivat Matias Tammisen maalipaikkaan suoraviivaisilla pystysuunnan syötöillä. Tamminen viimeisteli hallitusti sisäterällä vastaan tulleen Rudakovin ohitse. Osuma oli kolossille liigassa neljäs.

Päävalmentaja Ramiro Muñoz pisti viimeiseksi vartiksi kaiken peliin, kun hän juoksutti kentälle paljon hyökkäyspään pelaajia Joel Rodriguezin, Tobias Fagerströmin ja Joonas Lepistön muodossa. Inter sai lopussa ihan hyvää hässäkkää aikaiseksi, mutta tulosta ei tullut. Kertaalleen Forsell sai voimakkaan kutinsa ruuhkan läpi, mutta se viuhui vasemmalta ohi. Näin ollen kaikki kolme sarjapistettä jäivät Tapiolaan.

Muñoz kertoi omat mietteensä ottelun päätyttyä.

– Reagoimme ensimmäisen Hongan maalin jälkeen tapahtumiin tosi hyvin. Saimme rangaistuspotkun, mutta emme saaneet siitä sisään. Toisella puoliajalla mielestäni paransimme puolustus- ja hyökkäyspeliämme. Ensimmäinen olisi myös voinut olla erilainen, jos pilkku olisi mennyt sisään. Honka näytti meille, että meillä on vielä pientä virhettä puolustusmuodossamme, mutta se ei haittaa, korjaamme sen seuraavaan peliin.

– Tilanne oli 2-0, mutta taistelimme hyvin loppuun asti viimeisille minuuteille. Olen ylpeä taisteluilmeestä, vaikkakin meidän peli-identiteetti ei ollut tarpeeksi hyvä koko ottelun ajan. Totta kai tarvitsemme tulosta, mutta tärkeimmät pelit ovat vielä edessä, espanjalaisvalmentaja kommentoi.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta.