7.5.2022

FC Honka hyödynsi ylivoimansa – Interille toinen perättäinen tappio

Inter hävisi Espoossa maalein 2-1.

FC Inter kärsi jälleen karvaan maalin tappion, kun FC Honka nappasi lauantaina täydet sarjapisteet Tapiolan Urheilupuistossa. Keltamusta kotijoukkue vei ottelun maalilukemin 2-1.

Ensimmäinen jakso ei tarjonnut heikkokuntoisella nurmella hienouksia. Inter lähenteli käytännössä kahden laukauksen verran kotijoukkueen maalia, kun Tommi Jyry ja Markus Arsalo pääsivät kokeilemaan vuorollaan noin 20 metristä. Hongan paras paikka siunaantui Florian Krebsille, mutta Rick Ketting onnistui blokkaamaan tämän yrityksen.

Toisella jaksolla haukotukset loppuivat hyvin lyhyeen, kun heti alkuminuuteilla alkoi tapahtumaan. Matias Tamminen avasi maalihanat ottelun 48. minuutilla. Hyökkääjä nikkasi komeasti etualueelta Markus Arsalon antaman kulmapotkun takakulmaan. Osuma oli kookkaalle Tammiselle liigassa kauden toinen.

Inter pääsi nauttimaan johtoasemastaan vain minuutin verran, kun kotijoukkue rokotti heti seuraavasta hyökkäyksestään. Lucas Kaufmannin keskitys löysi Agon Sadikun pään boksista, ja hän puski roikkupallon takakulmaan yli Matias Riikosen.

Ottelun yksi käännekohdista nähtiin ottelun 63. minuutilla, kun Markus Arsalo näki punaista. Pirteästi läpi ottelun pelannut Arsalo meni keskialueella kovaa kaksinkamppailuun Krebsiä vastaan. Liukutaklaus osui palloon ensiksi, mutta jalan alle jäänyt pallo harmillisesti nosti Arsalon nappulat suoraan saksalaisen sääreen. Näin ollen Inter joutui pelaamaan vajaamiehisenä toisessa ottelussa perättäin.

Honka sai ylivoimansa myötä luotua enemmän painetta Interin päähän. Matias Riikonen selvitti hienosti kaksi ensimmäistä tilannetta, mutta 86. minuutilla hän joutui lopulta antautumaan. Kaufmann antoi kulmapotkun, jonka lopulta Kevin Jansen jatkoi ruuhkasta maaliin. Vaikka lisäaikaa annettiin kuusi minuuttia, niin Inter ei ehtinyt enää vajaamiehisenä saamaan samanlaista kiripainetta aikaiseksi kuin alkuviikon HJK-ottelussa.

Päävalmentaja Miguel Grau oli pettynyt mies toisen perättäisen tappion jälkeen.

– Toinen jakso oli  hyvää pelaamista. Kenttä oli jälleen sellainen, että siinä ei pystynyt pelaamaan omalla pelitavallamme. Teimme maalin ja sitten vastustaja tasoitti heti. Näin ei saisi käydä. Sitten saimme punaisen kortin. Markus osui ensiksi palloon, se oli ehkä punainen tai sitten ei. Olen joka tapauksessa pahoillani, että vastustajan pelaaja ei pystynyt jatkamaan pelaamista.  Mielestäni se oli vahinko ja tuollaisia tilanteita sattuu jalkapallossa, Grau kommentoi pelin käänteitä.

– Heidän voittomaalinsa oli liian helppo, siitä ei pääse mihinkään. Me taistelimme kovin, mutta päästimme liian helpon maalin. Meidän pitää tarkastella omia virheitämme, mutta tämän lisäksi en ollut tyytyväinen tuomarien toimintaan tänään. Kaipasin tietyissä tilanteissa enemmän tasapuolisuutta. Yksi näistä tilanteista oli Ryan Mahutan keltainen kortti. Selvä kortti Ryanille, mutta miksi tilanteessa ensin väärin toiminut pelaaja pääsi tilanteesta kuin koira veräjästä, Grau harmitteli.

Katso ottelun parhaat palat Ruudun koosteesta

Kokoonpano

12 Riikonen Matias
2 Niska Jussi
4 Ketting Rick
6 Bonet Badia Roger
9 Källman Benjamin
11 Haro Iniesta David
16 Jyry Tommi
18 Arsalo Markus (ulosajo)
21 Tamminen Matias (varoitus)
24 Mahuta Ryan (varoitus) (58. min 13 Lepistö Joonas)
25 Arciero Rodrigo Sebastian (80. min 20 Hyvärinen Juho)

Vaihdossa

1 Viitala Walter
14 Mastokangas Elias
22 Kuittinen Luka
26 Lehtisalo Otto
28 Kantola Roope