Veikkausliiga 8.8.2021

FC Haka – FC Inter 1-0 (1-0)

Maali:

1-0 Niklas Friberg 45+4

FC Inter taipui Tehtaan kentällä FC Hakalle lukemin 1-0. Kotijoukkueen voittomaalin nikkasi kulmapotkusta Niklas Friberg ensimmäisen puolikkaan lisäajalla.

Haka lähti otteluun revanssimielellä, kun se oli hävinnyt turkulaisille maalilla kevään alkukierroksilla. Koskilaiset tulivatkin peliin pirteällä ilmeellä ja hallitsi ensimmäisiä minuutteja. Interin kone käynnistyi alkukankeuden jälkeen, kun Benjamin Källman säntäsi maalipaikkaan Jesper Engströmin maukkaasta ristipallosta. Källmanin vasurikudin pysäytti kuitenkin ilman suurempia ongelmia Mika Hilander.

Interillä oli seuraavien minuuttien aikana useampikin lupaavalta näyttänyt aihio hyökkäyspäässä, Nämä eivät lopulta kehittyneet maalipaikoiksi. Sen sijaan kotijoukkue pääsi kertaalleen hyvään tilanteeseen, kun Samuel Chidi sai pistosyötön boksiin. Haka-hyökkääjän chippi meni kuitenkin yli maalin, kun Henrik Moisander tuli oikeaan aikaan vastaan.

Puolen tunnin kohdalla Moisander joutui torjuntatöihin, kun Salomo Ojala pääsi kokeilemaan boksin sisältä. Turkulaiskassari torjui tilanteen hienosti kulmapotkuksi. 37. minuutin kohdalla nähtiin omalla tavallaan yksi ottelun kulminaatiopisteistä. Maximus Tainio liukutaklasi Källmania punaisen kortin arvoisesti. Sukitusta seurasi iso torikokous, josta jaettiin kolme keltaista korttia. Interiltä lapun saivat Juuso Hämäläinen ja Lassi Järvenpää. Tätä ennen joukkueelta oli varoitettu jo Aleksi Paanasta ja Anthony Annania.

Haka vetäytyi Tainion ulosajon jälkeen matalaan blokkiin, mikä hankaloitti Interin hyökkäyspelaamista. Ensimmäisen puolen tunnin aikana Källman oli ollut monta kertaa vaarallinen, kun pääsi haastamaan vauhdilla Hakan linjaa tyhjään tilaan. Nyt tämä aspekti lähti pelistä pois. Isäntäjoukkue sai täydelliseen aikaan johtomaalinsa. Se oli kliseisesti pukukoppimaali, mikä antoi joukkueelle selvästi virtaa vimmattuun puolustustaisteluun.

Toisella jaksolla Interillä oli vaikeuksia sahata Hakan puolustusta rikki. Parhaat maalipaikat tulivat vasta viimeisen viiden minuutin aikana. Ensiksi Källman pääsi nokikkain Hilanderin kanssa, kun Timo Furuholmin täydellinen chippiohjaus tippui maalitykin lapikkaan eteen. Källman jysäytti pomppupallosta, mutta ulkokierre ei purrut, ja pallo jatkoi matkaansa ohi takatolpan. Pari minuuttia tästä, oli Furuholmin vuoro kokeilla. Konkarihyökkääjä sai boksissa jalan auki, mutta pallo meni puoli metriä yli yläkulman. Näin Inter jäi karvaasti ilman osumia, ja joukkueen matkaan ei tällä kertaa lähtenyt sarjapisteitä Valkeakoskelta.

Päävalmentaja José Riveiro antoi oman arvionsa ottelusta.

– Matalat blokit ovat aina vaikeita. Liian monta pelaajaa pienessä tilassa. Kenttä oli myös sellainen, missä pallo ei liikkunut lainkaan. Joka tapauksessa; me loimme tarpeeksi paikkoja tasoitusmaaliin, mutta emme olleet tänään maaliyrityksissä tarpeeksi tarkkoja.

– Ennen punaista korttia Haka oli enemmän ongelmissa puolustuspelinsä kanssa. Loimme hyvää uhkaa, kun mursimme heidän prässinsä. Kun he saivat punaisen, alkoi erilainen peli. Homman nimi oli heille selvä, linjan taakse ei jätetty enää tyhjää tilaa, espanajalaiskoutsi kommentoi.

Vaikka tulos jäi ankarasti harmittamaan sinimustia, niin Riveiro antoi ryhmälleen myös tunnustusta.

– Me tiesimme, kuinka vaikea on selättää haasteet näissä olosuhteissa. Se oli haaste, mitä emme lopulta pystyneet hoitamaan. Tämä joukkue antaa itsestään kuitenkin aina 100 prosenttia, eikä tämä kerta ollut poikkeus. Tulos on, mitä se on. Halusimme enemmän ja yritimme pelata jalkapalloa, vaikka olosuhde oli haastava. Olen tyytyväinen siihen, miten yritimme toteuttaa sitä, valmentaja summasi.