Edustusjoukkueen matka Suomen Cupissa alkoi varmalla voitolla

FC Interin edustusjoukkueen Suomen Cupin taival alkoi 0–3 -voitolla sateisella Kaupin jalkapallostadionilla, kun se voitti Miesten Kakkosessa pelaavan Tampere Unitedin. Viimekertaisesta seurojen välisestä kohtaamisesta olikin kerennyt vierähtämään jo vuosikymmen.

Inter otti ottelun alusta asti odotetun kuskin paikan ja pyrki pitämään palloa, ja tällä tavoin pitämään pelin tempoa itselleen edullisena. Tämä tuotti tulosta ja Inter saikin luotua useita paikkoja ja pitkiä pyörityksiä, mutta TamU:n puolustus sekä maalivahti onnistuivat torjumaan palloa päädystä ulos. Vaikka Inter saikin luotua paikkoja pelin alusta lähtien, viimeistä silausta odotettiin ensimmäinen puoli tuntia. Ensimmäistä maalia päästiin todistamaan 31. peliminuutilla, kun keskikentän taituri Iiro Järvinen karvasi pallon TamU:n maalivahdilta pienen nukahduksen jälkeen ja teki ensimmäisen maalinsa Interin paidassa. Tauolle siirryttiin tällä osumalla 0–1 johtoasemassa.

Toiselle jaksolle lähdettiinkin siitä, mihin ensimmäisellä puoliskolla jäätiin. Laadukas joukkuepeli, terävät vastustajan puolustusta puhkovat syötöt, sekä laadukkaat puolenvaihdot alkoivat tuottamaan tulosta.

Toisen puoliskon lähestyessä puoliväliä Otto Lehtisalo lähetti keskityksen boksiin, josta Elias Mastokangas ampui pallon varmasti TamU:n verkkoon ja kasvatti näin Interin johtoa kahteen maaliin. Ottelu noudatti samaa kaavaa aina loppuun asti ja Interin kolmannen maalin puski Luka Kuittinen maalin edestä Daniel Rökmanin vahvasta esityöstä.

Pelaajaurallaan TamU:a edustanut, sekä seuran urheilutoimenjohtajana toiminut Interin päävalmentaja Jarkko Wiss kertasi tunnelmia voiton jälkeen.

– Ensinnäkin kiitos joukkueelle, nollapeli ja jatkopaikka, oli hyvä esitys. Kaava oli pelissä sellainen, kuin aika usein näissä on: alussa pidetään palloa ja ollaan lähellä murtautumissektoria ja saadaan muutamia tilanteita. Mutta ei onnistuttu maalinteossa.

Jallu kertoo cup-pelin luonteesta.

– Monesti alemman sarjan joukkue tekee jonkun virheen, mistä tulee maali. Niin kävi nytkin. Toisella jaksolla peli vähän avautui, ja olemme ehkä hieman fyysisesti edellä niin saadaan enemmän tiloja ja ratkaistaan peliä. Ihan tyypillinen matsi.

– Hyvää ottelussa oli myös se, että saatiin minuutteja monelle pelaajalle. Osalle tavallaan ensimmäiset viralliset minuutit, jos ei lasketa Liigacupia mukaan. Olen todella tyytyväinen siihen, Jallu päättää.

Edustuksen pelit jatkuvat ensi viikon maanantaina 22.5. kun Veikkausliiga potkaistaan käyntiin myös kotipelien osalta uudistetulla Veritas Stadionilla ja vieraaksi saapuu IFK Mariehamn.