Edustusjoukkue selvään voittoon reservistä

(Kuva: Tara Jaakkola)

FC Interin edustusjoukkueen ja reservijoukkueen välillä nähtiin viime vuoden tapaan kohtaaminen Suomen Cupissa. Viidennen kierroksen ottelussa myös lopputulos oli samansuuntainen kuin edellisellä kerralla, sillä loppulukemat tulostaululla olivat edustusjoukkueen hyväksi 8-0, kun viime vuoden kohtaaminen päättyi lukemin 10-0.

Hyvän alkukauden Kolmosessa ja cupissa pelannut reservijoukkue joutui antautumaan ottelussa ensimmäisen kerran vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Olli Jakonen pääsi liukumaan pallon takatolpalta sisään. Reilun puolen tunnin kohdalla pallo vietiin pilkulle erotuomarin puhallettua rikkeen Arlind Sejdiun ja Oliver Kangaslahden välisessä kaksinkamppailussa, vaikka katsomosta ei yksimielistä ymmärrystä ratkaisulle tullutkaan. Taukolukemat 2-0 iski rankkarista Elias Mastokangas.

Toisella puoliajalla edustusjoukkue hautasi reservijoukkueen toiveet tilanteen kaventamisesta jo parin minuutin pelin jälkeen, kun Sejdiu pääsi tuikkaamaan pallon Aati Marttisen selän taakse. Ennen tunnin täyttymistä edustusjoukkue sai toisen rangaistuspotkunsa käsivirheestä ja Timo Stavitski iski Marttisen torjunnasta joukkueensa neljännen maalin.

Viime vuoden tapaan reservijoukkue joutui alivoimaiseksi Joel Vainionpään revittyä läpi pääsemässä olleen Jakosen maahan. Maalitilastoa kaunistelemaan pääsivät vielä kahdesti osunut Anton Aaltonen sekä Daniel Rökman ja Otto Lehtisalo. Maalintekijöistä Jakoselle, Sejdiulle, Stavitskille, Aaltoselle ja Rökmanille maalit olivat ensimmäiset Interin edustusjoukkueen virallisissa otteluissa.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoi mietteensä ottelun jälkeen:

– Ammattimainen esitys meiltä. Hallittiin alusta asti palloa ja saatiin  uusia onnistujia maalisarakkeeseen. Kaikin puolin hyvä esitys pelaajilta. Myös reservijoukkue taisteli hyvin ja hekin pystyivät välillä pitämään palloa. Tsemppiä heille loppukauteen, Jallu summaa ja lähettää terveisensä ressuille.

Reservijoukkueen päävalmentaja Tomi Kivikoski jakoi omia ajatuksiaan kohtaamisesta edustuksen kanssa:

– Olimme ensimmäisellä jaksolla hieman ajateltua arempia pallon kanssa. Jonkun verran viljeltiin pitkää palloa, mikä ei ollut tarkoitus, vaikka korostettiinkin että pelataan varman päälle. Toisella jaksolla peli alkoi selkeästi kääntymään edustusjoukkueelle, heti jakson alkuun kolmas maali, ja ulosajo tietenkin aiheutti jälleen harmaita hiuksia. Edustusjoukkue oli totta kai paljon parempi, ei auta. Onnittelut heille jatkoon, Kivikoski summaa ottelun jälkeen.

Suomen Cupin 6. kierros pelataan juhannusviikolla ja mikäli SalPa voittaa oman ottelunsa, asetellaan Inter ja SalPa vastakkain. Muussa tapauksessa ottelupari arvotaan. Myös reservijoukkueen hyvä cup-menestys tietää jatkoa Regions Cupissa, jossa ensimmäinen vastustaja on EIF 2.