24.5.2022

Edustusjoukkue jatkoon cupissa selvin numeroin

(Kuva: Tara Jaakkola)

 

FC Interin edustusjoukkueen ja reservijoukkueen taisto Suomen Cupin 5. kierroksella päättyi selkeisiin 10-0-loppulukemiin. Turku Energia Areenalla tiistaina pelattu ottelu pysyi maalittomana ensimmäiset 20 minuuttia, mutta sen jälkeen ottelu kääntyi edustusjoukkueelle.

Ensimmäisen maalit tekivät Markus Arsalo ja viittä minuuttia myöhemmin osunut Joonas Lepistö. Puolen tunnin kohdalla jatkoonmenijä alkoi jo sinetöityä, kun erotuomari Pouria Notash näytti reservijoukkueen Elias Vesalalle punaista korttia ja määräsi pallon pilkulle. Otto Lehtisalo teki pilkulta ensimmäisen kolmesta maalistaan ja tauolle mentiin 5-0-lukemilla.

Toisella puoliajalla Markus Arsalo täydensi hattutemppunsa, Matias Tamminen osui ja lisäksi Joonas Lepistö teki toisen maalinsa. Loppulukemat 10-0 iski ottelun viimeisestä tilanteesta Benjamin Källman. Näin reservijoukkueen cup-taival päättyi ja edustusjoukkue puolestaan jää odottamaan ensi viikolla olevaa kuudennen kierroksen arvontaa.

– Alkuun ottelu oli meille erikoinen, koska vastassa oli sellaisia pelaajia, jotka ovat yleensä kanssamme harjoittelemassa. Punaisen kortin jälkeen ottelu muuttui, minusta vähempikin olisi siitä tilanteesta riittänyt. Silti meidän piti hoitaa hommamme, eli pyrkiä eteenpäin koko ajan ja antaa parhaamme. Se on hyväksi myös nuoremmille, jotta he ymmärtävät vaadittavan tason. Samalla se oli seuralle mukava ottelu, koska katsojatkin pystyivät vain nauttimaan ottelusta, edustusjoukkueen päävalmentaja Miguel Grau mietiskeli ottelun jälkeen.

Reservijoukkueen päävalmentaja Tomi Kivikoski oli ottelun jälkeen monelta osin samoilla linjoilla Graun kanssa.

– Kyyti oli kylmää ja tasoero amatöörien ja ammattilaisten välillä tuli selväksi. Varmasti isossa osassa minusta väärin perustein annettu punainen kortti. Pilkku oli toki oikea tuomio, mutta punainen oli liikaa. Se mahdollisti vielä isomman edun edustukselle, ottamatta kuitenkaan mitään edustusjoukkueelta pois. Tehtiin ottelussa se mitä pystyttiin. Meillä matka jatkuu Regions’ Cupissa ja edustusjoukkue toivottavasti jatkaa menestystä Suomen Cupissa, Kivikoski kommentoi.

Edustusjoukkue pelaa seuraavan kerran tulevana lauantaina, jolloin Veritas Stadionilla vastaan asettuu Ilves. Reservijoukkue puolestaan kohtaa päivää myöhemmin kotiottelussa Turku Energia Areenalla Peimari Unitedin.

Ottelupöytäkirja Palloliiton sivuilla

Huippuhetket Ruutu-palvelussa