14.8.2021

AC Oulu nollasi FC Interin

(Kuva: Tara Jaakkola)

FC Interin vaikea ajanjakso sai jatkoa, kun  joukkue kärsi tappion Raatin stadionilla AC Oululle maalein 2-0. Joukkue ei saanut työmiehen kelissä itsestään parasta irti.

Ensimmäisellä jaksolla Interillä oli kaikki mahdollisuudet saada maalihanat auki, mutta pukukoppiin siirryttiin maalin tappioasemassa. Kolmannella minuutilla Matias Ojalan nappikeskitys löysi Timo Furuholmin päähän, mutta kotijoukkueen maalivahti oli hereillä, ja hyökkäys päättyi torjuntaan.

AC Oulu iski avausmaalinsa ottelun 9. minuutilla, kun vahvaan vireeseen päässyt Dennis Salanovic irtosi oikealta laidalta. Hän keskitti kovaa puolustuksen ja Henrik Moisanderin väliin. Pallo päätyi epäonnekkaasti Juho Hyvärisen keskivartalon kautta omiin.

Inter yritti välitöntä kuittia seuraavasta hyökkäyksestä, kun Benjamin Källman pääsi ampumaan noin 13 metristä, mutta laukaus meni blokin kautta kulmapotkuksi. Källman pääsi puskemaan kulmasta, mutta maalivahti Yann-Alexandre Fillion oli hereillä jälleen.

Pelikellon näyttäessä 36 minuuttia, Furuholm pääsi helpohkosti hyökkäämään rangaistusalueelle. Tilanteesta seurasi lirupallo, mikä valui Oulu-maalin tolppaan.  Poikkeuksellisesti punamustissa pelannut Inter sai vielä yhden maalipaikan ennen huilia, kun Jesper Engström pääsi kuin varkain etenemään 16-rajoille. Hän toimitti matalan pallon maalille, johon kukaan turkulaisista ei päässyt valitettavasti väliin. Tilanteessa vasen pakki olisi voinut olla jopa itsekkäämpi, ja edetä pari metriä maalia kohti ja laukaista itse,

Toinen jakso käynnistyi Interin kannalta jälleen huonosti. Salanovic hankki kuljetuksellaan rangastuslaukauksen, minkä hän itse ampui keskelle sisään 52. minuutilla. Moisander oli todella lähellä torjuntaa, mutta onni ei ollut suotuisa.

Inter sai reilun kymmenen minuutin päästä paikan kavennukseen, mutta Fillion torjui Källmanin puskuyrityksen etukulmasta. Yhden riman alle suuntautuneen yrityksen lisäksi, Inter ei saanut kunnon kiriä päälle. Joukkueen on tämän myötä tyytyminen toiseen perättäiseen tappioon.

Päävalmentaja José Riveiron mielestä Inter pelasi vain yhden jakson hyvin.

– Loimme ensimmäisellä 45-minuuttisella vieraspeliksi valtavan määrän maalipaikkoja, mutta silti olimme 1-0-tappiolla. Sen asian kanssa oli vaikea tulla toimeen. Toinen jakso oli huono rangaistuspotkusta eteenpäin, espanjalainen summasi.

Heikon ajanjakson keskellä kirvestä ei olla silti heittämässä kaivoon.

– Meidän pitää luottaa tekemiseemme. Niissä kohdissa, joissa emme dominoi ottelua, meidän pitää suoritutua paremmin.

– Tulokset kyllä tulevat. Meillä on vielä sanamme sanottavana, ja tulemme näyttämään sen, Riveiro lupaa.

Petteri Forsellin pelilupa Puolan liitolta saapui vain niukasti ennen päivän ottelun alkua, eikä Palloliitto enää hyväksynyt häntä ottelun kokoonpanoon.

Kokoonpano

12 Moisander Henrik
2 Engström Jesper (87. min 26 Yrjas Jasper)
3 Hämäläinen Juuso (varoitus)
4 Ketting Rick
6 Annan Anthony
8 Sanz Sainz Alejandro (varoitus) (87. min 24 Mahuta Ryan)
10 Källman Benjamin
15 Furuholm Timo (varoitus)
19 Paananen Aleksi
20 Hyvärinen Juho (53. min 25 Haukioja Martti varoitus)
21 Ojala Matias (66. min 16 Kagayama Taiki)

Vaihtopelaajat

5 Nurmi Noah
13 Marttinen Aati