Ottelu olisi voinut toisaalta saada myös toisenlaisen luonteen, jos kotijoukkue AC Oulun Peter Louis olisi onnistunut ottelun toisella minuutilla tekemään avopaikasta maalin. Näin ei kuitenkaan tapahtunut ja Inter ottikin nopeasti ohjat käsiinsä ja sai luotua Jani Vianderin vartiomalle useita vaarallisia tilanteita.

Inter ei kuitenkaan onnistunut hyvistä paikoista huolimatta tekemään johtomaalia. Suurimpana tuhlaajapoikana kunnostautui Martin Mutumba, joka ei onnistunut hyvistäkään paikoista huolimatta.

Inter onnistui tekemään johtomaalin hyvin ansaitun johtomaalin neljä minuuttia ennen avausjakson päättymistä. Maalinteossa onistui komealla laukauksella Mika Mäkitalo. Maalin syöttäjänä kunnostautui takareisvammasta kuntoutunut Henri Lehtonen.

Kaiken kaikkiaan avausjakso oli Interiltä hyvää ja liikkuvaa peliä. Varsinkin keskikentän keskustassa pelanneet Mäkitalo ja Teemu Turunen pelasivat molempiin suuntiin tehokkaasti.

Toisen jakson alku mentiin jälleen Interin komennossa. Maaleja saatiin kuitenkin odottaa lähes 20 minuuttia ennen kuin Mutumba teki 0-2 johtomaalin Miikka Ilon ja Mika Ojalan esityöstä. Maalissa oululaisten puolustus pelattiin klap-klap tyylisellä syöttöpelillä lähes “kebap-kioskille”.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin neljä minuuttia myöhemmin, kun toppari Jermu Gustafsson sohi Mäkitalon laukoman vapaapotkun jälkitilanteesta 0-3 loppulukemat Interille.

Loppua kohti ottelun jonkin verran tasaantui. Paremmalla onnella ja huolellisemmalla pelaamisella Inter olisi voinut kasvattaa maalisaldoaan, mutta tällä kertaa joukkueen oli tyytyminen kolmeen tehtyyn maaliin.

AC Oulu sai hätyyteltyä Interin maalilla pelannutta Patrick Bantamoita ainoastaan muutamalla kaukolaukauksella, mutta ne sierra-leonelaisvahti selvitti varmasti.

Inter nousi voittonsa ansiosta Liigacupin alkulohkossa Tampere Unitedin ja VPS:n jälkeen kolmanneksi.

AC Oulu-FC Inter 0-3(0-1)

Maalit: 0-1 Mika Mäkitalo 41. min.
0-2 Martin Mutumba 64. min.
0-3 Jermu Gustafsson 68. min.