11.8.2017

Rakkaudesta lajiin

Aivan aluksi kannattajaryhmiä oli yksi, Ultraboyz. Noin kahdeksan vuotta sitten alkuperäisestä kannattajaryhmästä erottui porukka nuorempia kannattajia, joilla oli kova into ja halu päästä toteuttamaan heille paremmin sopivaa kannattajatoimintaa. Syntyi Armada. Täysin erikseen ryhmät eivät ole, sillä he kulkevat usein pidemmillä matkoilla yhdessä, jotta vajailta busseilta vältytään.

Armadan ryhmä koostuu noin 100-200 ihmisen joukosta, joista aktiivisia on noin 30. Armadan Joonas Elomaa kertoo myös, että vaikka ryhmä on miesvaltainen, mahtuvat mukaan niin naiset, kuin uudetkin jalkapallon ystävät.

– Kenenkään ei tarvitse olla jalkapalloasiantuntija päästäkseen mukaan, muistuttaa Mirlo Hällfors.

Rakkaus jalkapalloon ja nimenomaan turkulaiseen jalkapalloon yhdistää ryhmää. Osalla on omaa peli- tai harrastustaustaa ja osa on hurahtanut jalkapalloon vasta aikuisiällä. Armada on ryhmä, jossa vanhat tutut kohtaavat yhteisen asian merkeissä.

– Armadalla ei ole jäsenmaksuja, mutta esimerkiksi myymällä huiveja ja t-paitoja voidaan kartuttaa matkakassaa, kertoo Hällfors.

Armada on yhteisö, jossa menestystä toivotaan, mutta se ei ole ryhmän elinehto, sillä yhteisöllisyys, toveruus ja ystävyys ovat asioita, jotka tuovat nämä ihmiset yhteen.

Ryhmä tapaa myös ottelutapahtumien ulkopuolella. Armada on järjestänyt muun muassa pikkujouluja, saunailtoja ja futisturnauksia. Niissä hitsataan porukkaa entistä enemmän yhteen.

Kysyessäni FC Interin tämän hetkisestä junioritoiminnasta, saan hymyileviä vastauksia. Asiat ovat menneet hurjasti eteenpäin ja Armada odottaa innolla tulevaisuutta sekä omia kasvatteja edustukseen, kertoo Elomaa.

Joonas ja Mirlo kiittelevät seuran mahdollistamista olosuhteista, jotka toimivat niin hyvänä houkuttimena katsojille, kuin myös kauempaa tuleville pelaajille.

Kuluva kausi ei ole Armadan kannattajien mielestä mennyt odotetusti, mutta rakkaus Interiin on suuri, joten Armada on valmiina kannustamaan joukkueen uusiin voittoihin loppukaudella.

– Paras palkinto meille kannattajille on hyvä ja viihdyttävä peli, sanovat Joonas ja Mirlo yhteistuumin.