29.8.2022

Petteri Forsell vieraili Veikkausliiga -podcastissa

(Kuva: Tara Jaakkola)

 

FC Interin pistenikkari Petteri Forsell piipahti vieraana tuoreimmassa Veikkausliiga -podcastin jaksossa. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja kävi läpi aikakauttaan Interissä ja pohti mennyttä kautta.

Forsell siirtyi Interiin pyöreästi vuosi sitten ja teki kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen kevättalvella.

– Kun tulin syksyllä tänne, niin minulla oli tunne, että voisin olla kentän paras. Se on kiva tunne ja minulla on edelleen sama tunne. Kroppa on pysynyt terveenä ja sen vuoksi pystyy sanomaan vuosia lisää. Jos huono tuuri käy, niin on niin ja näin, mutta musta tuntuu, että voin olla kentän paras pelaaja joka pelissä. 

 – Se on henkilökohtainen tunne. Tiedän, että aina kun saan pallon niin tiedän ja jo ennen peliä tiedän, että mietitään keinoja, millä vastustaja saa pysäytettyä mut. Silti teen tulosta, niin tiedän, että olen hyvä pelaaja, Forsell puntaroi podcastissa.

Forsell on tämän kauden Veikkausliigassa syöttöpörssin ykkösenä kymmenellä maalisyötöllään.

–  Se kertoo siitä, että osaan syöttää hyvin ja niin kuin sanon treeneissä, että jos te teette liikkeen, niin kyllä mä sen näen. Jos on 2-3 liikettä, niin se on parempi, saan päättää minkä niistä valitsen. Se on aina ollut vahvuus, kyllä mä näen jos hyökkääjä tai laitapelaaja tekee aloitteita. Noin se pitääkin olla. Puolassa oli esimerkiksi yksi kausi jolloin oli 13+1. Siellä olin maalintekijä. Se oli vähän harvinaisempi kausi se.

Vaikka maalisyöttöjä ja tehoja on tullut, niin kymppipaita odottaa Inter-pelaajilta vielä enemmän liikkeitä hyökkäyspäässä. Sinimustien hyökkäys on toiminut, mutta se voisi toimia vielä paremminkin.

– Meidän pitää, itseni mukaan lukien, tehdä hanakkaammin liikkeitä linjan taakse. Se meiltä puuttuu. Ylipäätään liikkeitä hyökkäyssuuntaan eikä vain odotella, että jotain tapahtuu. Kyllä me osataan syötellä ja päästään hyvin hyökkäysalueelle, mutta sen jälkeen pitäisi alkaa tapahtua enemmän ja olla aktiivisempia. Niitä tulisi enemmän, jos oltaisiin vähän aktiivisempia ja tehtäisiin hanakkaammin liikkeitä. Halu tehdä enemmän maaleja puuttuu, halu ratkaista, Forsell painottaa.

Interin kapellimestari ei ole ainoa vuosien Huuhkaja-taustan omaava pelaaja liigassa, sillä täksi kaudeksi sarjaan ovat palanneet muun muassa Jukka Raitala, Joona Toivio, Perparim Hetemaj, Paulus Arajuuri, Rasmus Karjalainen, Roman Eremenko ja Albin Granlund. Forsell pitää asiaa hyvänä, että kokeneet pelimiehet tulevat antamaan esimerkkiä nuorille suomalaisille.

– Nimenomaan kun sieltä tulee kovista sarjoista ja kovatempoisista sarjoista pelaajia, niin se nostaa pelin tempoa automaattisesti. Ennen kaikkea päivittäisessä harjoittelussa nämä pelaajat osaavat vaatia itseltään ja osaavat vaatia muilta. Se on hyvä asia, kun on paljon nuoria pelaajia kaikissa joukkueissa. Sitten ne tietävät, millainen vaatimustaso on, kun ne lähtevät eteenpäin. Kuinka kovaa pitää tehdä hommia ja miten asioita pitää tehdä. Saa kuulla tarinoita, että minkälaista on tuolla ja minkälaista on täällä. Minkälaisia valmentajia ja joukkuekavereita saa olla. Se on ennen kaikkea päivittäiseen treeniin esimerkki. Se on hieno asia, Petteri toteaa.

Kuuntele koko Petterin haastattelu Suplasta.

 

Petteri Forsellin pelaamisen Interissä tällä kaudella mahdollistavat: