9.2.2019

Päävalmentaja Jose Riveiron mietteet HJK-voitosta

FC Inter voitti lauantaina Javenture Areenalla pelatussa Suomen Cupin ottelussa HJK:n Mikko Kuninkaan kolmannen minuutin maalilla 1-0(1-0). Miten päävalmentaja Jose Riveiro näki ottelun kulun.

Oma pallollinen peli:

Emme pystyneet ihan siihen, mitä halusimme. Täytyy kuitenkin muistaa, että meillä oli vastassa yksi Suomen parhaista joukkueista. Tämä on kuitenkin yksi pelin osa-alue, missä meidän pitää pystyä parantamaan.

Puolustuspelaaminen:

Vaikka HJK saikin uhattua meitä ja näytti, että he pystyisivät tekemään maaleja. En nähnyt, että olisimme olleet kuitenkaan niin suurissa vaikeuksissa kuin esimerkiksi kaksi viikkoa sitten pelatussa IFK Mariehamn-ottelussa. Tänään puolustimme boxia todella hyvin.

Jouduimme puolustamaan välillä turhan syvällä, mutta se antoi meille toisaalta mahdollisuuksia hyvään suunnanmuutospelaamiseen, missä olimme vahvoja.

Ottelun anti:

Tämä oli jälleen hyvä peli oppia ja sitä kautta kehittää omaa pelaamistamme. Näytimme, että meidän ei tarvitse koko ajan pitää esimerkiksi palloa, vaan selviämme myös hetkistä, jolloin pallo ei ole meidän hallussa.

Mitä entisen seuran kohtaaminen merkitsi:

Totta kai tämä oli erityinen ottelu minulle. HJK:ssa on edelleen taustoissa monta hyvää ystävää, joita on aina mukava nähdä. Olen myös valmentanut montaa tänään kentälle esiintynyttä pelaajaa ja heidän kohtaaminen on myös ainulaatuista.

Kolmen voiton putki:

Tuloksien valossa en voi olla kuin tyytyväinen. Joukkueessa on tapahtunut paljon muutoksia sitten viime kauden, joten on tärkeää jo joukkuehengen kannalta saada tässä vaiheessa hyviä tuloksia. Nämä (tulokset) antavat myös uskoa pelaajille. Meillä on hyvä ja laadukas ryhmä, jolle nämä tulokset merkitsevät paljon.

Joukkueen rakentaminen:

Emme ole vielä ihan valmiita joukkueena. Etsimme edelleen yhtä hyökkäyspään pelaajaa ja vasenta puolustajaa.