31.5.2019

P20 Ykkönen: Interille täysi pistepotti

(Kuva: Nina Forsten-Lindman)

A-nuorissa Inter teki saman kuin kaverit kolmosessa, hoiteli pisteet kotiin kun vastaan tuli sarjataulukossa ylempänä viihtynyt joukkue, FC Haka. Inter voitti vaiherikkaan pelin 5-3 (3-2).

Inter aloitti ottelun hyvin. Isännät siirtyivät ottelussa nopeasti 2-0 johtoon. Seitsemässä minuutissa yksi ottelun Inter-sankareista, Rei Hoda, laukoi pallon kahdesti Hakan verkkoon. Haka myös vastasi nopeasti. Interin puolustaessa löysästi, vieraat saivat vetopaikan boksin sisällä ja siitä pallon maaliin. Vähän myöhemmin Inter johti taas parilla maalilla. Nyt oli asialla Jaakko Liukkonen ja numerot taululla 3-1. Vielä ennen taukoa Haka kavensi rangaistuspotkusta 3-2.

– Pelasimme hyvän ensimmäisen puoliajan, loimme paljon paikkoja ja peli oli meillä hyvin kontrollissa, valmentaja Jani Mäenpää kertoi avausjaksosta. Haka teki omat maalinsa käytännössä jakson ainoista paikoistaan, Mäenpää jatkoi.

Toisella puoliajalla Interin peli ei ollut enää yhtä aktiivista. Haka sai pelistä otetta ja Hakan maali käytännössä roikkui ilmassa. Vieraat kolisuttelivat Inter-maalin pystypuuta ja poikkihirttä ennen kuin joukkue reilun 70 minuutin pelin jälkeen tasoitti ottelun lukemiin 3-3.

– Meidän peli passivoitui jonkin verran toisen puoliajan alkupuolella. Me emme tehneet tarpeeksi työtä varsinkaan puolustussuuntaan. Tuntui siltä että vastustajan maali lähestyy ja lopulta se syntyi, täysin ansaitusti, Jani Mäenpää myönsi.

Tässä vaiheessa Inter osoitti vahvuutensa ja syttyi jälleen pelaamaan hyvää jalkapalloa, kontrolloiden kenttätapahtumia täysin. Viisi minuuttia tasoituksen jälkeen Yesseer Barbata vei Interin 4-3 johtoon ja vain kolme minuuttia myöhemmin Rei Hoda sinetöi hattutempullaan Interin 5-3 voiton.

– Tämä oli hyvin kaksijakoinen peli. Ensimmäinen jakso oli hyvä, toisen alku huono. Hakan tasoituksen jälkeen sytyimme taas ja voitimme ansaitusti. Pelaajistamme Rei Hoda ja Jaakko Liukkonen olivat tänään  tosi tärkeitä onnistujia. Olen tyytyväinen, joukkueen yleisilme on tosi hyvä alkukauteen verrattuna, pelaajat ovat parantaneet tekemistään roimasti, joten oikealla tiellä olemme, Jani Mäenpää kehui suojattejaan.