21.5.2019

P20 YKKÖNEN: Inter iloitteli voittoon

(Kuva: Nina Forsten-Lindman)

Maanantain loppuillassa Inter ja TPV mittasivat voimiaan A-nuorten ykkösessä. Inter oli läpi ottelun kuskin paikalla, vieden peliä mielin määrin. Lopputulos oli silti maltillinen 3-0 (1-0).

Inter aloitti ottelun ryminällä. Tamperelaisvieraille näytettiin että Kupittaalta ei pisteitä Manseen lähde. Hyökkäyksiä vyörytettiin laajalla rintamalla kohti TPV:n maalia. Milloin tultiin vasemmalta, milloin oikealta, välillä hyökättiin keskeltä. Maalinteko oli kuitenkin vaikeaa, selkeitä paikkoja oli useita. Suurin syy Interin tehottomuuteen oli TPV:n loistavasti pelannut maalivahti.

– Hetken kävi jo mielessä, että teemmekö taas vastustajan maalivahdista ottelun sankarin, valmentaja Jani Mäenpää manasi.

Painostus tuotti lopulta tulosta 40. minuutilla. Oikealta laidalta annettiin kova matala keskitys maalin eteen, Rasmus Jokinen ryntäsi vauhdilla takatolpalle ja ohjasi voimalla pallon verkkoihin 1-0.

Toiselle jaksolle mentäessä Inter otti vaihdosta tuoretta voimaa ja piti näin ottelun ohjat otteessaan. 2-0 osuma nähtiin rankkarista 66. minuutilla kun Rei Hoda passitti maalivahdin vasempaan kulmaan ja pallon oikeaan. 75. minuutilla Jaakko Liukkonen sijoitti läpiajonsa päätteeksi varmasti 3-0. Tämän lisäksi Interillä oli kymmenkunta huippupaikkaa. Muutama kikka oli onnistua ja loput yritykset Jaakko Häyhä TPV:n maalilla esti komeilla torjunnoillaan.

Valmentaja Jani Mäenpään kommentit:

– Ottelupalaverissa painotimme paria asiaa. Aktiivista prässiä, sillä onnistuimme pitämään vastustajan aisoissa sekä aloitteita hyökkäyspäässä, avauksemme toimi tosi hyvin ja pelimme vapautui mitä pitemmälle peli eteni. Nuoret jatkoivat hyviä otteitaan ja vanhemmat pelaajat kantoivat komeasti vastuunsa. Tämä oli iloinen, pirteä, ehjä esitys. Olen hyvin tyytyväinen tämän päiväiseen esitykseen, Mäenpää kiitteli joukkuettaan.