P20 YKKÖNEN: Inter avasi tappiolla

Interin taival P20 ykkösessä ei alkanut aivan odotetulla tavalla. Sunnuntai-illalla pelattuun kotiavaukseen saatiin hyvän kasvattajaseuran maineen saanut NJS Nurmijärveltä. Ottelu päättyi lukemiin 1-2 (0-1).

Ottelu noudatti aikaisempien reservipelien kaavaa. Inter oli peliä hallitseva, parempi joukkue, mutta maalinteko muistutti lähinnä tervanjuontia. Ensimmäisellä jaksolla NJS meni 1-0 johtoon, käytännössä ainoasta oikeasta maalipaikastaan.

Toisella jaksolla Inter haki tasoitusta puskien eteenpäin höyryveturin tavoin. Peli pyöri ensimmäisen puolituntisen taukoamatta NJS:n maalin edustalla. Aina oli vastustaja, maalipuitteet tai oma hätäily maalinteon esteenä. Tunnin pelin kohdalla Inter nousi tasatilanteeseen 1-1, Otto Ahosen puskulla. Maali oli komea, vasemmalta tullut keskitys ja päällä kevyt ohjaus takakulmaan.

Maalin jälkeen painostus jatkui ja kaikki näytti siltä, että johtoasema on vain ajan kysymys. Tilanne kuitenkin muuttui, kun 77. peliminuutin kohdalla NJS:n Miro Salminen huiputti koko Inter-puolustuksen ja viimeisteli varmasti lukemiksi 1-2. Interin takaa-ajo tämän jälkeen oli lähinnä kosmeettista.

-Tänään taas parempi joukkue hävisi, mutta pitää antaa tunnustus vierasjoukkueelle: he tekivät tarvittavat maalit harvoista paikoistaan. Meidän peliämme vaivasi taas tutuksi tullut tehottomuus, hyvistäkään paikoista ei palloa saada maaliin. Tämän lisäksi tietty tarvittava nöyryys puuttuu eräiden pelaajien otteesta. A-nuorten ykkönen on kova sarja, jota ei hoideta puolitehoin, valmentaja Jani Mäenpää tiivisti ottelun kulun.

Seuraavaksi P20-joukkue kohtaa ”vieraspelissä” TPS2:n, lauantaina 27.4. yläkentällä kello 18.15 alkaen.