6.5.2018

P20 SM: Tasapeli katkaisi voittoputken

Ennakkoon tiedettiin että sunnuntain ottelussa tulee vastaan hyvätasoinen, hyvin organisoidusti puolustava joukkue. PK-35 oli kaikkea tätä, fyysisesti isokokoinen ja ilmeisesti myös Interiä kokeneempi joukkue. Vantaalaiset pelasivat rauhallisesti peliään rakentaen, hyvällä syöttötarkkuudella, pitäen palloa hallussaan huomattavasti isäntäjoukkue Interiä enemmän. Syöttöpelin laadussa oli huomattava ero vieraiden eduksi. Mutta myös Inter pelasi hyvin tärkeillä osa-alueilla, puolustus toimi tarkasti eikä PK:ta pallonhallinnasta huolimatta päästetty vaarallisille paikoille. Ottelussa ei lopulta maalipaikoilla mässäilty, koko reilun puolitoistatuntisen aikana kummallakin joukkueella oli pari tekopaikkaa.

– Vastassamme oli tosi hyvä joukkue joka pelasi erinomaista jalkapalloa, hallitsi palloa ja puolusti hyvin. Ehdottomasti paras joukkue joka vastassamme on ollut tämän kauden peleissä. Hyvin pelasimme mekin, varsinkin puolustuspelimme oli tarkkaa, John Allen suitsutti joukkueita.

Ensimmäisellä puoliajalla peliä käytiin lähinnä keskikentällä, vieraiden pitäessä enemmän palloa. Mitään vaarallista ei saatu aikaiseksi kunnes reilun puolen tunnin pelin jälkeen vieraat oli lähellä johto-osumaa kun pienen kommunikaatiovirheen jälkeen vantaalaishyökkääjää pääsi tuikkaamaan pallon kohti takakulmaa, mutta Interin onneksi pallo lirui hitaasti ohi tolpan. Vähän myöhemmin Inter iski takaisin. Inter-puolustus katkaisi vierashyökkäyksen ja Benjamin Nygren lähetti nopean pitkän pystysyötön juoksussa olleelle Ali Yasinille. Ali eteni vasenta laitaa ja pelasi pallon keskelle takaviistoon Azad Ebrahimille joka laukoi. Laukaus otti kimmokkeen ja lensi komeasssa kaaressa maalin oikeaan kulmaan. Inter johti 1-0 kun kello näytti 37 minuuttia. Tämä oli myös taukotulos.

– PK:n peli oli joillakin osa-alueilla hyvin laadukasta, siitä johtui heidän suurempi pallonhallintansa. Yleensä pallonhallinta on meillä mutta tänään näin päin. Yritimme panostaa hyökkäämiseen ja maalipaikkojen luomiseen mutta kun PK puolusti ihan yhtä hyvin kuin me, emme päässeet paikkoihin, John Allen totesi.

Toisella jaksolla ensimmäiset 20 minuuttia oli PK:n painostusta. Peliä käytiin lähinnä Interin kenttäpuolikkaalla, kotijoukkue piti linjat tiiviinä eikä PK saanut vaarallisia tilanteita aikaiseksi.

– Pojat antoi tänään kaikkensa, taisteli ja osoitti että asenne pelaamiseen on kova ja puolusti hyvin tarkasti 93 minuuttia, John Allen kiitteli joukkuettaan.

Mutta siinä vaiheessa kun kellossa oli lähes 94 minuuttia täynnä takaisku tuli. Pitkä pallo boksiin ja vantaalaisten Kalle Kauhanen otti pallon haltuunsa ja sijoitti sen tarkasti alakulmaan 1-1.

– On myönnettävä että PK ansaitsi tasoituksen mutta harmittaa suuresti voiton menettäminen loppuhetkillä. Maalipaikka taisi sitä paitsi olla PK:n toinen koko ottelussa. Tällaista jalkapallo on. Poikiemme panokseen ja pisteeseen olen joka tapauksessa tyytyväinen, John Allen tiivisti tunteensa lisäten että tarkoituksena on taistella sarjan mitalisijoista aina syksyn päätöskierroksille asti.