P20 SM-karsinta: Paikallistaistosta niukka tappio

Ottelun alussa sinimusta taivas muuttui mustaksi kun erotuomari havaitsi Kasperin Nevän käsivirheen punaisen kortin arvoiseksi. Inter vajaalle ja Tepsi iski Iiro Fagerin toimesta taululle 0-1. Miesylivoimalla naapuriseura vei peliä ja kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen Tepsille vihellettiin rankkari kun Yeesser Barbata pysäytti hyökkäyksen kaatamalla vastustajan boksissa. Aikaisemmilla kausilla Interiä edustanut Ali Yasin pussitt pilkulta 0-2. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Oskari Nikula päätti määrätietoisen juoksunsa kovaan laukaukseeen takakulmaan, 0-3. Tässä vaiheessa ottelua näytti siltä että tulossa on ruma tappio ja moni paikalla ollut katsoja lähti toisaalle sunnuntaipäivän viettoon.

Toinen puoliaika toi peliin muutoksen. Toisen jakson alku näytti lähinnä pelailulta, tempo laski ja Tepsi vaikutti tyytyväiseltä johtoonsa, vaikka valmentajat kovaäänisesti yritti piiskata joukkoaan. Inter piti joukkueen hyvin kasassa eikä enää päästänyt vastustajaa hyökkäämään, toisella jaksolla Tepsille ei enää paikkoja tarjoutunut. Inter sai yhä paremman otteen pelin hallinnasta jakson kuluessa. Varsinkin Jaakko Liukkosen kova työmoraali aiheutti vastustajan riveissä ongelmia. 70. minuutilla nähtiin toisinto edustuksen ottelusta, jossa kaksikko Markkula-Valencic teki komean maalin. Nyt asialla oli Emil Peltonen joka viimeisteli tyylillä Mohammed Al Bermanein namusyötöstä 1-3. Viimeistään tämä herätti Interin ja ottelun loppu oli erittäin räväkkää yritystä. Kellon näyttäessä 91 minuuttia Elias Bettahar tykitti boksin kulmasta voimalla takakulmaan 2-3. Lisäaikaa pelattiin vielä kolmisen minuuttia lisää, jonka aikana Matias Lahti sai hyvälle sektorille laukaisupaikan mutta veto suuntautui isäntien harmiksi yli maalin.

VALMENTAJAN NÄKEMYS: -Lähdimme peliin hyvin selvällä suunnitelmalla sillä tiesimme tasan miten TPS tulee pelaamaan. Suunnitelma meni ikävä kyllä heti pilalle kun saimme ulosajon ja TPS teki kaksi maalia aikaisin ottelussa. Tässä vaiheessa meidän suunnitelma b oli ettei vastustajalle anneta lisää maaleja ja tauon aikana pystymme rauhassa miettimään miten toinen jakso pelataan. Tauolla sovimme, että otamme pelistä vauhdin pois ja parikymmentä minuuttia kun on pelattu, niin nostetaan prässiä ja tempoa ja yritetään saada tulosta. Tässä onnistuimme, mutta ihan emme onnistuneet pääsemään tasoihin. Olen todella ylpeä siitä, miten pojat toimivat ja taistelivat vajaalla ja etenkin siitä miten toinen puoliaika pelattiin, Erol Ates kiitteli.