P20 SM-karsinta: Jatkokarsinta Interin kohtalona

Ottelun alku oli jonkinasteinen shokki Interille. Liikkuva ja fyysinen Ilves sekoitti Interin välittömästi, siirtyen 0-1 johtoon toisella peliminuutilla. Vieraat jatkoivat painostustaan ja sinimustan isäntäjoukkueen alakerta oli vaikeuksissa. Kerta toisensa jälkeen tamperelaiset onnistuivat puhkomaan Inter-puolustuksen helpon näköisesti ja 17 minuutissa vieraat olivat hankkieet turvallisen 0-3 johdon itselleen.

Pienistä asioista lopulta kaikki on kiinni. Parikymmentä minuuttia oli pelattu kun, Emil Peltosen nopean oivalluksen jälkeen, kaukolaukaus leijaili maaliltaan seikkailleen Ilvesvahdin yli maaliin. 1-3 kavennuksesta Inter sai hurjan energiabuustin ja hyökkäsi armotta kohti Ilvesmaalia. Pari minuuttia kavennusmaalin jälkeen elettiin ottelun ratkaisuhetkiä. Inter hyökkäsi vahvasti, pallo saatiin maalivahdin ohi ja sen pomppiessa kohti tyhjää maalia Ilvespuolustaja torjui vedon käsivarrellaan, räpiköidessään kuin lentoon lähtevä lintu. Pilli ei protesteista huolimatta soinut rankkarin merkiksi. Ilves käytti puolestaan tilanteen hyväkseen ja iski seuraavasta hyökkäyksestä, jälleen luvattoman helpon näköisesti, 1-4 numerot. Ensimmäisellä jaksolla Ilves oli kentällä parempi joukkue.

Toisen puoliajan peli-ilme oli ihan eri näköinen kuin ensimmäisellä jaksolla. Inter onnistui tiivistämään linjansa ja piti paria poikkeusta lukuun ottamatta Ilveksen poissa maalintekopaikoilta. Interin hyökkäyspeli rullasi aika ajoin mallikkaasti ja muutamaan otteeseen edettiin komeilla sommitelmilla vauhdikkaasti kohti Ilvesmaalia. 65. peliminuutilla kotijoukkue onnistui. Emil Peltonen pelattiin ristipallolla vapaaksi boksissa ja haltuunoton jälkeen Peltonen pyssytti etuyläkulmaan loppulukemat 2-4. Siihen Interin kiri loppui. Ilves pystyi pyörittämään vilkasta vaihtorulettia, Interin penkiltä ei vaihtoehtoja kentälle löytynyt. Kaksi kolmesta vaihtopelaajasta joutui peliin jo ensimmäisen puoliajan puolivälissä loukkaantumisten seurauksena.

OTTELU VALMENTAJAN SILMIN: Valmentaja Erol Ates oli harmissaan ottelun jälkeen. Otteluun valmistautuminen, pelaajaringin kapeus ja loukkantumiset olivat suurimmat harmin aiheet. -Valmistautumisemme otteluun epäonnistui, viimeiset harjoitukset ja alkulämmittely ennen peliä eivät onnistuneet. Heti ottelun alussa sen näki ettemme olleet pelissä mukana lainkaan. Annoimme käytännössä neljä aikaista lahjamaalia Ilvekselle. Tämän lisäksi avauksesta loukkaantui kaksi tärkeää pelaajaa varhaisessa vaiheessa, mikä pakotti meidät pelaajavaihtoihin. Tämä tarkoitti sitä ettei meillä myöhemmin ollut mitään mahdollisuuksia reagoida peliin, ja tehdä muutoksia. Penkillä ei ollut vaihtoehtoja, Ates harmitteli. -Mutta hyvin pojat käänsivät pelin, päästyämme käyntiin. Mitä olisikaan tapahtunut, jos olisimme saaneet rankkarin sen sijaan että vastustaja teki 1-4 maalin? Siinä vaiheessa meillä oli kova yritys päällä. Toinen puoliaika oli meidän ja siihen peli-ilmeeseen olen todella tyytyväinen. Ei tämä ottelu työnteon puutteeseen kaatunut. Tästä jatkamme eteenpäin, Erol Ates tiivisti tunteensa.