P20 SM-karsinta: Interille tärkeä voitto

Inter matkasi Tampereelle hyvin kapean ringin kera johtuen muutamasta sairastapauksesta joukkueessa. Matkassa ollut miehistö ei lisävoimia haikaillut vaan otti pelin käytännössä haltuunsa heti alkupotkusta lähtien. Tämä olikin tarpeen sillä ottelua isännöinyt TPV oli ennen kohtaamista sarjataulukossa Interin edellä. Mikäli tämä peli olisi hävitty, olisi jatkokarsinta- tai suora SM-sarjapaikka ollut työn ja tuskan takana.

Inter painoi heti alusta päälle ja pystyi avauspuolikkaan aikana luomaan runsaasti tekopaikkoja, joista pallo kumahti useamman kerran maalipuitteisiin, kahdesti pallo painui verkon perukoille. Interin avausmaali kirjattiin TPV:n omaksi maaliksi maalinedustalla olleen hässäkän päätteeksi. Interin taukojohdon 2-0 sinetöi Jaakko Liukkonen jo jakson puolivälissä.

Toinen jakso oli selvää Interin pelinhallintaa. 62. minuutilla Lassi Viholainen pyöritti vastustajat kahville 3-0. Minuuttia myöhemmin Interin suurin virhe sattui pelissä ja isännät kavensivat 1-3. Tämän jälkeen ei Inter antanut isännilleen enää lahjoja vaan illan toisella osumallaan Lassi Viholainen lisäsi etumatkaa kolmen maalin suuruiseksi ja ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana Emil Peltonen varmisti kahdella osumallaan Interin 6-1 voiton. Samalla Inter nousi TPV:n edelle sarjataulukossa sijalle kuusi.

VALMENTAJA KOMMENTOI: -Pelin alku oli meille hieman vaikea koska kenttä jolla pelasimme oli huono ja pallo pomppi vähän miten sattui. Mutta kun totuimme kenttään peli kääntyi selvästi meille ja pystyimme jo ensimmäisellä puoliajalla luomaan paljon tekopaikkoja. Peliin olen kokonaisuutena tyytyväinen vaikka ajoittain teemme vielä ajattelemattomia liikkeitä ja räiskimme palloa turhaan. Harjoittelemamme peli kuitenkin sujuu koko ajan paremmin ja paremmin emmekä tänään antaneet yhden lipsahduksen lisäksi TPV:lle paikan paikkaa. Tämä oli tärkeä voitto jatkoa ajatellen, Erol Ates kertoi tyytyväisenä.