P20 SM-karsinta: Interille suurinumeroinen voitto

Ottelusta ei lopulta jäänyt kovinkaan suurta kerrottavaa jälkipolville, niin yksisuuntaista peli oli. Vieraileva JanPa tuli peliin todella kapealla materiaalilla, matkassa mukana oli sairastelun vuoksi avauskokoonpanon lisäksi yksi vaihtopelaaja, hänkin toipilaana.

Ottelun alku oli Interiltä loistavaa peliä. Pallo teki työtä ja pelaajat liikkuivat sovitusti. Kymmenessä minuutissa voitto oli sinetöity, pallo saatiin neljästi vieraiden verkkoon. Maalintekijöinä Matias Lahti kerran ja Emil Peltonen kolmesti. Kentän laidalla tuumailtiin jopa, että tasaista vauhtia pitäen Inter tulee latomaan yli kolmekymmentä maalia ottelussa. Tauolle siirryttiin 5-0 lukemissa, Robert Pylkkäsen osuttua vielä juuri ennen taukovihellystä. Maalinteko tyssäsi suvereenista hallinnasta huolimatta siihen, että kotijoukkueen pelaajat syyllistyivät yksin yrittämiseen unohtaen joukkuepelin, sekä siihen, että JanPan maalilla Jussi Pekka Lana pelasi tosi hyvin.

Toisen puoliajan alku oli jälleen loistavaa Interiä. Jakson ensimmäisen 12 minuutin kuluessa Inter teki kolme maalia upean kombinaatiopelin tuloksena. Maalit viimeisteli Emil Peltonen, Mohammed Al Bermanei sekä Elias Bettahar. Tämän jälkeen kombinaatiot unohtuivat ja peli oli jälleen yksin yrittämistä. Viimeisen viisiminuuttisen aikana, vastustajan väsähdettyä, Emil Peltonen, Matias Lahti ja Mohammed Al Bermanei osuivat vielä kerran mieheen, viimeistellen loppunumerot 11-0.

Voiton ansiosta Inter on melko varmasti jatkokarsintapaikassa kiinni. Jäljellä on kaksi peliä, jotka voittamalla suora SM-sarjapaikka on selviö. Ensi sunnuntaina Kupittaalla vastaan asettuu pisteen Interin edellä oleva Ilves. Viikkoa myöhemmin viimeisessä pelissä vieraillaan SJK:n kotikentällä.

VALMENTAJA KOMMENTOI: -Tänään pelasimme molempien puoliaikojen alut hyvin, juuri niin kuin olemme harjoitelleet. Silloin teimme asiat oikein ja tulosta tuli. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen, mutta ollakseni kriittinen niin menihän peli pitkiksi ajoiksi pelkäksi yksin yrittämiseksi. Tähän eivät pelaajat itsekään olleet tyytyväisiä, sen verran kovaäänisessti kentällä annettiin joukkuekavereille palautetta. Tällaisissa peleissä saa toki kokeilla rohkeasti eteenpäin menoa, mutta joukkuepeliä ei saa unohtaa, Erol Ates tiivisti tunteensa.