P20 SM: Interin tappiottomien pelien putki poikki

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli pelillisesti kovaa vääntöä, jossa TPS oli hieman niskan päällä. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan kourallisen hyviä maalipaikkoja, mutta siinä missä Interin sihti oli pielessä TPS oli terävämpi ja onnistui kolmen minuutin sisään karkaamaan 0-2 johtoon. Maalit syntyivät 17. ja 20. pelimiinutilla. Ensimmäinen osuma syntyi kulmapotkusta ja maali kirjattiin omaksi maaliksi, toinen syntyi matalasta keskityksestä maalin edustalle, jossa etutolpalta pienellä kosketuksella pallo ohjattiin maaliin. Takaiskumaalien jälkeen Inter koki vielä ikävän takaiskun kun maalivahti Lauri Inkeroinen loukkaantui torjuntatilanteessa. Vaihdosta maalille tullut nuori Linus Virkki hoiti omat tehtävänsä erinomaisesti.

– Olimme liian passiivisia otteissamme ensimmäisen puoliajan emmekä päässeet peliin sisään toivomallani tavalla, John Allen sanaili. Mutta tauolla teimme pieniä muutoksia peliimme ja toinen jakso toimikin paremmin.

Heti puoliajan alkajaisiksi Inter kavensi tilanteeksi 1-2. Kulmapotkun jälkitilanteessa pallo jäi elämään rankkarialueelle, josta Oliver Kangaslahti kävi niittaamassa pallon verkkoon. Tästä alkoi Interin tasoituksen metsästys ja tunteet alkoivat lämmetä kentällä. Varsinkin vierasjoukkueella oli vaikeuksia hillitä itseään ja keltaista korttia näytettiin useaan otteeseen. Ottelussa varoituksia jaettiin kahdeksan ja kokonaista seitsemän kertaa korttia katseli TPS:n pelaaja. Kaksi mustavalkoraitaa sai kontolleen kaksi varoitusta ja joutui näin ollen suihkuun ennen aikojaan. Ensimmäinen ulosajo nähtiin lähes heti Interin kavennuksen jälkeen ja se vahvisti kotijoukkueen otetta pelistä.

– TPS:n ensimmäisen ulosajon jälkeen me kontrolloimme peliä mutta emme onnistuneet luomaan riittävän hyviä maalipaikkoja saadaksemme tasoitusmaalin tehtyä, Allen harmitteli. TPS puolusti todella vahvasti ja halusi voittaa tämän pelin.

Inter hallitsi ja TPS puolusti. Otteet kovenivat ja vierailijat joutui kahden pelaajan alivoimalle kun pelikello näytti aikaa 81 minuuttia. Tilanteessa TPS:n pelaaja tuli pallontavoittelutilanteessa törkeänpuoleisesti vastustajan jaloille. Onneksi Inter pelaajien pinna tilanteessa ei palanut, käsirysy ei tilanteessa ollut kaukana. Loppuhetkien vaarallisin maalipaikka syntyi vajaamiehiselle TPS:lle kun taskuraketti Mauro Severino nappasi pallon itselleen ja juoksi läpiajoon. Linus Virkki Interin maalilla torjui tilanteen hienolla ulostulollaan.

– TPS puolusti yhä hyvin kahden pelaajan vajaalla. Asenteemme oli kunnossa mutta kaikki pelaajamme eivät päässeet lähellekään odotettua tasoaan tämän päivän pelissä. Siinä oli tänään voiton ja tappion välinen ero, John Allen tiivisti tuntonsa.