27.8.2018

P20 SM: Interille tärkeä voitto

Interin kokoonpano oli kokenut reippaan muutoksen aikaisempiin otteluihin verrattuna. Loukkaantumisten ja seuran toisten otteluiden takia useampi pelaaja oli poissa ja vähemmän peliaikaa sekä vastuuta saaneet pelaajat pääsivät kantamaan vastuuta. Hyvin pojat vastasivat huutoon. Kentällä nähtiin asennetta, taitoa ja suurta sydäntä.

Ensimmäinen puoliaika oli Interille pitkän tovin vaikea. SJK.lla oli matkassa vahva hyvin liikkuva ryhmä. Sateen kastamalla, liukkaalla kentällä lakeuksien ylpeys painoi vauhdilla pelin Interin maalille. Pienoinen epätarkkuus ja ehkä jopa huono onni pilasi seinäjokisten maalintekoyritykset. Inter oli vastaanottavana osapuolena muttei kuitenkaan ollut täysin vailla mahdollisuuksia hyökkäyssuunnassa. Erikoistilanteista Inter sai hässäköitä aikaiseksi vastustajan maalille. Tämän lisäksi vastahyökkäyksistä sekä Ansu Sherrif että Ali Yasin olisivat paremmalla onnella voineet iskeä Interille maalin. Tauolle siirryttiin kuitenkin maalittomassa tilanteessa.

– Lähdimme peliin varovasti tarkoituksena prässätä alhaalta. Tämä ei ollut meiltä hyvä ratkaisu, ei sopinut meille lainkaan. SJK sai liikaa tilaa ja hyvällä liikkeellään pääsi jatkuvasti luomaan tilanteita maalillemme, David Moore selitti avauspuoliskon vaikeuksia.

Toiselle puoliajalle kentälle asteltiin uudella ilmeellä ja ottelun painopiste saatiin siirrettyä vieraiden puolustusalueelle. Inter vyörytti hyökkäyksiään ja oli vain ajan kysymys koska SJK:n puolustus saadaan murrettua. 1-0 maali syntyi 57. minuutilla. Oliver Kangaslahti nousi omiin korkeuksiin kulmapotkukeskityksessä puskien pallon maaliin ohi keskityspalloissa haparoineen seinäjokisten veräjänvartijan. Toisen puoliajan keskivaiheilla Inter menetti hetkellisesti otteensa ja SJK painoi muutaman minuutin ajan päälle todella vahvasti. Interin puolustuslinja pelasi tässä vaiheessa varmasti ja erittäin uhrautuvasti peittäen kaikki vieraiden yritykset. Kotijoukkue sai pelin uudelleen haltuunsa ja painoi SJK:n puolustuskannalle. Ansu Sherrifin päättäväisellä soolojuoksulla puolesta kentästä Inter iski illan toisen osumansa 87. minuutilla. Juoksunsa päätteeksi Sherrif sijoitti pallon varmasti takanurkkaan sinetöiden loppulukemat 2-0.

– Toiselle puoliajalle nostimme prässiämme huomattavasti ja iskimme agressiivisemmin kiinni vastustajaan. Näin saimme pelin haltuumme ja mielestäni pelasimme erittäin hyvän toisen puoliajan, David Moore totesi. Koko joukkue pelasi jälleen kerran loistavalla asenteella ja kun joukkueessa on taitoa voittaminen on mahdollista pelistä toiseen, Moore jatkoi.

Viisi kierrosta on jäljellä ja Inter on vahvasti taistelemassa mitaleista, jopa kultaisesta. David Mooren mukaan kaikki tulevat ottelut ovat Interille hyviä, vastaan tulevat vielä kaikki mitalitaistossa olevat joukkueet. Seuraavaksi Inter kohtaa tulevana lauantaina Kupittaalla vieraspelissä paikallisvastustaja TPS:n.