P20 SM: Interille tappio Honka-ottelusta

FC Interin A-juniorit pelasivat lauantaina P20 SM-sarjassa FC Honkaa vastaan. Kupittaalla pelattu ottelu päättyi Hongan 1-7 (1-4) voittoon.

Jo ennen ottelua oli tiedossa, että lauantaipäivän koitoksesta ei tulisi helppo, sillä Honka kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin. Interin meno SM-sarjassa taas on ollut vaikeaa, eikä kaivattuja pisteitä ole tullut tarpeeksi. Ennen ottelua Inter oli voittanut viidestä pelistään vain yhden, ja pisteitä oli kertynyt viisi.

Inter aloitti ottelun pirteästi ja myös avasi ottelussa maalinteon. Kotijoukkueen Rei Hoda vei Interin johtoon 22. minuutilla. Interillä oli jo ennen avausmaalia useampia tekopaikkoja, mutta maaliraudat pelastivat Hongan.

Interin vahva alku ja pelin hallinta ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Honka nousi ottelussa tasoihin vain neljä minuuttia myöhemmin kulmapotkun jälkitilanteesta. Maali oli oikeastaan Hongan ensimmäinen kunnollinen maalipaikka ottelussa. Kolme minuuttia 1-1 maalista, ja vieraat menivät jo ottelussa 1-2 johtoon. Osuma käänsi ottelun lopullisesti, ja alkoi Interin alamäki. Honka iski seuraavaan kymmenminuuttiseen kaksi osumaa ja tauolle siirryttiin lukemissa 1-4. Maalit syntyivät isojen virheiden seurauksena.

Kolmen maalin tappioasemassa ottelu oli jo lähes ratkennut, ellei Inter onnistuisi esittämän ihmenousua toiselle puoliskolle. Toinen 45 minuuttinen kuitenkin jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Honka iski toiselle puoliajalle kolme lisäosumaa ja löi tulostaululle rumat 1-7 lukemat.

Vaikka SM-sarja on sujunut Interillä tuloksellisesti heikosti, oli tappio vasta kauden ensimmäinen kotiotteluissa.

-Tasoero oli melko iso, ja parempi joukkue voitti. Ensimmäiset 20 minuuttia pelasimme hyvin, ja peli oli kontrollissamme. Menimme ottelussa ansaitusti johtoon, mutta päästimme harmittavan tasoituksen, jonka jälkeen peli sitten kääntyi. Loppuun tulikin turhan rumat lukemat. Nyt huilataan yksi viikonloppu, ja käännetään katse tulevaan, kommentoi A-junioreiden vastuuvalmentaja Niko Valikainen.

Interin osalta SM-sarja ylitti puolen välin ja otteluita on jäljellä enää viisi. Jäljellä olevista otteluistaan Inter kaipaa kipeästi pisteitä, jotta joukkue säilyy kymmenen parhaan joukossa, ja pääsee myös ensi kaudeksi pelaamaan SM-karsintoja. Tällä hetkellä joukkue on juuri ja juuri viivan paremmalla puolella, 10. sijalla. Interin takana olevilla Turun Palloseuralla sekä Mikkelin Palloilijoilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Seuraava Interin A-junioreiden ottelu pelataan ensi viikon lauantaina 5. syyskuuta, kun vierasottelussa vastaan asettuu Kuopion Palloseura.

Interin kaksi B-juniorijoukkuetta pelasivat molemmat sunnuntaina P17 Ykkösessä. Sarjaa johtava Interin B1-joukkue oli jälleen voitokkaana ja kaatoi FC Honka/2:den numeroin 1-3. B1-juniorit jatkavat voitolla ykkössijalla, tasapisteissä Ilveksen kanssa. Interin B2-joukkue koki kotikentällään tappion Tampereen Pallo-Veikoille maalirikkaassa pelissä lukemin 3-4.