P20 SM: Interille taisteluvoitto

Ensimmäisellä puoliajalla kentällä nähtiin kahden hyvän joukkueen esittämää hyvää peliä. Tapahtumiltaan avausjakso oli tasainen, Lahden syöttötyöskentely oli isäntäjoukkuetta vakuuttavampaa ja vieraat vaikutti joukkueena yhtenäisemmältä. Inter puolusti vahvasti eikä päästänyt lahtelaisia maalipaikoille. Hyökkäyspäässä ennen kaikkea Ansu Sherrif haastoi vastutajiaan yksi vastaan yksi tilanteissa. Syötöt lähtivät osin liian myöhään eivätkä aina osuneet kohdalleen. Siitä huolimatta Inter onnistui luomaan vaarallisimmat tilanteet mutta maaleja ei ensimmäisellä puolikkaalla nähty.

– On helppo ymmärtää että Lahti oli taulukossa pisteen meitä edellä ennen tätä peliä, sillä joukkue on taitava. Ensimmäistä jaksoa kun katsoi kentällä näki hyvää jalkapalloa, Lahti oli ehkä hivenen liikkuvampi mutta me puolustimme jälleen joukkueena hyvin ja osoitimme taas suurta taistelutahtoa. Saimme aikaan muutaman paremman paikan kuin Lahti, John Allen ynnäsi avausjakson tapahtumat.

Toisella puoliajalla pelissä saatiin myös maaleja aikaiseksi. Lahti aloitti maalinteon kun vahvarakenteinen Irfan Sadik sai unelmaosuman palloon ja kova laukaus 25 metristä upposi vastuttamattomasti verkkoon 0-1. Maalia seuraavat minuutit olivat Interille hankalia, pallo pyöri Interin puolustuspäässä ja isännät joutuivat tosiaankin puolustamaan. Tasoitus syntyi Frans Grönlundin riistettyä pallon terävästi vatustajalta ja edettyä yli keskialueen. Oikea-aikainen syöttö Lahden puolustuslinjan läpi päätyi Samuli Linjoksen juoksulinjalle. Samuli osoitti kylmäpäisyyttään nostamalla rauhallisesti pallon yli lahtelaisvahdin tasoittaen lukemiksi 1-1. Inter syttyi silmin nähden osumasta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Samuli Linjos sai jälleen syötön juoksuun. Tällä kerralla hän ei nostanut palloa maaliin vaan poikittain takatolpalle, missä Ansu Sherrif tööttäsi pallon tyhjään maaliin 2-1. Ottelun tehomies Samuli Linjos sinetöi loppulukemat 3-1 sivuvaparista oikealta. Kierteinen matala laukaus pomppasi sopivasti maalin edustalla ja upposi tolppaa nuoleskellen alakulmaan.

– Olen ylpeä siitä tavasta millä pojat peräänantamattomasti taistelivat koko 90 minuuttisen tässä kuumuudessa. Ottelun edessä asenteemme ratkaisi ottelun. Toisella jaksolla me dominoimme peliä ja olisimme voineet hyvinkin tehdä pari lisäosumaa, Allen myhäili tyytyväisenä.

Ottelu on John Allenin viimeinen A-nuorten peräsimessä, jatkossa hän luotsaa Interin edustusjoukkuetta.

-Kaiken päätteeksi toivon että pojat jatkavat samalla kovalla asenteella ja taistelutahdolla uuden vastuuvalmentajan alaisuudessa. Haluan myös kiittää joukkueen taustahenkilöitä sekä kaikkia niitä ihmisiä jotka ovat olleet mukana omalla panoksellaan valmentamissani juniorijoukkueissa, Allen vakavoitui.

Interin ottelut jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina kun Kupittaa 6:lla vastaan asettuu sarjajohtaja Ilves. Ottelu alkaa kello 16.15.