29.4.2018

P20 SM: Interillä voitokas kotiavaus

– Mielestäni olimme parempia ja peli oli hyvin kontrollissamme ensimmäisellä puoliajalla ja taukojohtomme oli ansaittu John Allen mietiskeli ottelun päätyttyä.

Siitä huolimatta VIFK loi ottelun ensimmäisen vaaratilanteen, Interin puolustuksen avustuksella. Liian hiljainen palautus omalle maalivahdille antoi vaasalaisille paikan siirtyä johtoon mutta Lauri Inkeroinen Interin maalilla oli valveilla ja hoiti tilanteen. Tämän jälkeen vaasalaisilla ei ensimmäisellä puolikkaalla ollut maalipaikkoja vaan Inter vei peliä. Kesti kuitenkin kauan ennenkuin isännät pääsivät tosissaan hätyyttelemään VIFK:n maalia. Puolen tunnin pelin kohdalla Inter siirtyi 1-0 johtoon. Vieraiden puolustus ei saanut keskityspalloa kunnolla siivottua vaarattomalle alueelle vaan pallo jäi elämään rangaistusalueen ulkopuolelle. Tästä tilanteesta Azad Ebrahimi kiskaisi matalan vedon kohti alakulmaa ja pomppiva laukaus yllätti maskissa olleen vaasalaisvahdin. Inter sai enemmän eloa peliinsä ja viimeiset minuutit avauspuolikkaalla oli Interin iloista hyökkäyspeliä. Hyvällä onnella useampikin maali olisi voitu saada aikaiseksi. 2-0 osuma onnistuttiin vielä tekemään. Inter käänsi nopeasti vieraiden hyökkäyksen omaksi vastahyökkäykseksi. Matias Simola pelasi hyvällä syötöllään Ali Yasinin vapaaksi vasemmalla laidalla. Ali otti pitkän syötön haltuunsa, harhautti kerran ja laukoi 16:n rajalta etukulmaan.

Toinen jakso oli täysin erilainen. Interin peli ei toiminut ensimmäisen jakson tapaan ja ei aikaakaan kun VIFK kavensi tilaneeksi 2-1 kulmapotkusta kentän kookkaimman pelaajan, Sami Sadikin, puskiessa kaikessa rauhassa pallon maaliin.

– Jostain ihmeen syystä me annoimme vastustajalle paikan kaventaa kun unohdimme täysin merkata pelaajan takatolpalta. Kun maali syntyi he saivat uutta ilmettä peliinsä ja meihin iski paniikki, tämän jälkeen peli oli täysin avoin, John Allen kertoi.

Inter onnistui hyökkäämään ja luomaan paikkoja kavennuksen jälkeen mutta hermostuneisuus paistoi läpi siten ettei pallo tahtonut enää totella Interin pelaajia tärkeimmissä paikoissa. Pallon menetyksiä tuli paljon ja vaasalaiset hakivat tosissaan tasoitusta. Moneen otteeseen VIFK aiheutti niin katsomossa kuin kentälläkin turhia sydämentykytyksiä keskityspalloillaan. Mutta Inter kesti ja otti jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa sarjapeleissä.

– Täysi tunnustus VIFK:lle. He tekivät paljon saadakseen vähintään tasapelin itselleen. Viimeisen puolen tunnin aikana he siirtyivät muun muassa kolmen miehen alakertaan ja yrittivät jatkuvasti saada painetta boksiimme keskityspalloilla, jotka oli meille vaikeita. Puolustimme kuitenkin vahvasti ja saimme voiton. Pisteisiin olen hyvin tyytyväinen, John Allen sanaili helpottuneena.

Inter pelaa seuraavan ottelunsa ensi sunnuntaina 6.5. kello 15.15 Yläkentällä vieraanaan PK-35.