P20 SM: Inter tappioon Kuopiossa

Kuva: Pia Kankare

FC Interin A-juniorit matkustivat lauantaina P20 SM-sarjan vierasotteluun Kuopioon. Kotijoukkue Kuopion Palloseura osoitti vahvuutensa ja voitti ottelun lukemin 5-1 (2-0).

Ottelun alku oli Interille synkkä. Kamppailua oli pelattu vain kymmenisen minuuttia, kun KuPS siirtyi johtoon Ilari Kekäläisen maalilla. Alusta saakka oli havaittavissa, että ottelusta tulisi haastava ja pisteitä ei Kuopiosta viedä helpolla.

Inter haki ottelun tasoitusosumaa, mutta viimeiset ratkaisut hyökkäyskolmanneksella ontuivat, eikä huippupaikkoja syntynyt. Kotijoukkue iskikin ottelussa myös seuraavan osuman, kun Martin Korvela vei kuopiolaiset jo 2-0 johtoon puolen tunnin pelin jälkeen. Ensimmäisellä puoliskolla ei enempää osumia nähty, joten tauolle siirryttiin isäntien 2-0 johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen tapaan. Inter yritti rakentaa hyökkäyksiä, mutta maalipaikoille pääseminen oli hankalaa. Vieraat onnistuivat saamaan pari hyvää tekopaikkaa, mutta tällä kertaa ruuti oli märkää.

Kun Inter ei onnistunut maalinteossa, meni KuPS lopulta menojaan. Ottelun 60. minuutilla isännille vihellettiin rangaistuspotku, josta KuPS:n Albert Vauhkonen ei erehtynyt ja tälläsi taululle 3-0 osuman. Kolmas maali oli lopullinen niitti ottelulle, eikä maalin jälkeen voittajasta enää ollut epäselvyyttä.

Vain kolme minuuttia edellisestä maalista, onnistui KuPS maalinteossa jälleen ja löi tulostaululle rumat 4-0 lukemat. Vain hetki neljännestä osumasta ja tällä kertaa Interille vihellettiin pilkku. Interin Luka Leskinen onnistui iskemään kavennusosuman varmasti, mutta maali ei paljoa lohtua tuonut. Kuopiolaisten Martin Korvela iski ottelun lopussa vielä päivän toisen osumansa ja kaunisteli numeroiksi 5-1. Näihin lukemiin tuomari myös vihelsi ottelun päättyneeksi.

KuPS oli koko ottelun ajan maalipaikoissaan tehokkaana, eikä jättänyt montaa paikkaa käyttämättä. Tappiolla Inter tippui sarjan viimeiselle sijalle.

Interin B2-juniorit kohtasivat P17 Ykkösessä FC Espoon vierasottelussa, joka päättyi espoolaisten 6-0 voittoon. B1-junioreiden ottelu oli tarkoitus pelata lauantaina, mutta ottelu siirrettiin pelattavaksi myöhempään ajankohtaan.