P20 SM: Inter kaatoi sarjakärki Atlantiksen

(Kuva: Pia Kankare)

FC Inter kohtasi P20 SM-sarjassa kotiottelussa sarjakärki Atlantis FC:n. Inter onnistui ottelussa lähes täydellisesti ja voitti ottelun lisäajan osumalla numeroin 3-2 (2-2).

Ennakkoasetelmat otteluun olivat haastavat, sillä ottelussa vastakkain pelasivat sarjaa johtava Atlantis FC sekä viimeistä sijaa hallussa pitävä Inter. Ottelu alkoikin Interillä edellisten pelien kaltaisesti ja omissa soi heti ensi minuuteilla. Pelikellossa oli ehtinyt vierähtää vain kuin kuusi minuuttia, kun Atlantis siirtyi ottelussa puskumaalilla johtoon. Aikainen takaisku loi jo uhkakuvia ilmoille, ja monen mielessä varmasti kävi, tulisiko kamppailusta viime pelien tapainen kärsimysnäytelmä.

Inter kuitenkin kokosi itsensä upeasti takaiskusta huolimatta. Kauaa ei mennyt, kun Inter kiri ottelussa tasoihin. Josep Nuorela iski kotijoukkueelle tärkeän tasoitusosuman kulmapotkusta 19. peliminuutilla. Maali loi joukkueelle uskoa ja roimasti itseluottamusta.

Ottelu sujui vieraiden lievässä pallonhallinnassa, mutta vaarallisille paikoille Atlantis ei päässyt. Interin pelisuunnitelma toimi loistavasti ja puolustus tukki täysin vieraiden laitapelaamisen. Kotijoukkue iski hyvin vastaan ja onnistui pääsemään maalintekopaikoille.

Peliä oli pelattu puolisen tuntia, kun Interin tämän kauden paras maalintekijä Jarkko Kokkala vei sinimustat jo kamppailussa 2-1 johtoon. Maalinteko on koko kauden ajan ollut Interin A-junioreiden heikkouksia, mutta sunnuntain ottelussa joukkue onnistui käyttämään paikkansa tärkeillä hetkillä.

Näytti jo, että tauolle siirryttäisiin isäntien johtoasemassa, mutta toisin kävi. Atlantis purki pallon vaarattomasti, mutta Interin puolustuksen ja maalivahdin välisen kommunikaatiovirheen seurauksena helsinkiläisten Tommaso Conti pääsi siirtämään pallon vapaasti tyhjään verkkoon. Vieraiden tasoitus tuli erittäin ikävään saumaan ja tauolle siirryttiin tasalukemissa 2-2.

Inter pelasi erityisesti lähtökohtiin verrattuna erinomaisesti ja puolustus toimi hyvin. Puolustus selvitti vaaratilanteet erinomaisesti ja hyökkäyksessä paikkoja syntyi tasaiseen tahtiin. Paikkoja oli useampaankin maaliin.

Toinen puoliaika oli maaliton aina lisäaikaan saakka. Peli ehti nimittäin mennä jo yli täydenajan, kunnes Inter toteutti pienoisen ihmeen. Kokkala iski isännät johtoon upean yksilösuorituksen päätteeksi aivan viime minuuteilla. Maali vapautti kotijoukkueen suureen juhlaan ja pelaajat tuulettivat villisti. Ottelua oli kuitenkin maalin jälkeen jäljellä vielä muutama minuutti ja edessä oli kova puolustustaistelu.

Inter taisteli loppuun saakka uhrautuvasti, eikä vastustaja päässyt lähelle maalia. Näin tuomari lopulta vihelsi pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi ja voitonjuhlat saivat alkaa. Pelaajien ja katsojien reaktioista huomasi, että kovasti kaivattu voitto teki todella hyvää ja uskoa loppukauden suhteen on vielä jäljellä.

-Erinomainen esitys meiltä kaikin puolin. Vaikka vastustaja sai aikaisen avausmaalin, uskoimme omaan tekemiseen ja taistelimme hyvän tuloksen. Saimme Atlantiksen vaarallisen laitapelin kuriin, mikä vaati paljon työtä laitapelaajiltamme kuin myös koko joukkueelta. Puolustimme yhtenäisesti läpi pelin ja 2-2 maali oli ainoa paha virhe, kommentoi A-junioreiden valmentaja Niko Valikainen ottelun kulkua.

Voitolla Inter nousi pois sarjan viimeiseltä sijalta, tosin viimeiselle sijalle tippuneella MP:llä on kaksi peliä vähemmän pelattuna. Sarjan häntäpää on erittäin tasainen ja piste-erot ovat hyvin pieniä. Interillä on sarjassa jäljellä enää kolme ottelua. Vastaan tulevat vielä TPS, SJK sekä KäPa. Tulevat vastustajat pitävät sarjassa sijoja 7-9, joten luvassa on tärkeitä otteluita samoista sijoista taistelevien joukkueiden kesken.

Interin B-juniorijoukkueet jatkoivat myös taisteluaan P17 Ykkösessä. B1-joukkue kohtasi kotona sarjan viimeistä sijaa pitävän Ilves/2:n. Ottelu päättyi isäntien selvään 9-0 voittoon. Inter on sarjassa toisella sijalla, mutta kärkisijaa pitävä Ilves on pelannut ottelun enemmän ja piste-ero on kolme pistettä. B2-joukkue kohtasi paikallisottelussa TPS/2:n. Derby päättyi Interin voittoon lukemin 0-2.