17.6.2018

P20 SM: Ilves liian kova pala Interille

Ottelun ensimmäinen jakso oli suhteellisen tasaista pelaamista. Molemmat joukkueet onnistui rakentamaan kourallisen maalipaikkoja. Ilves oli viimeistelyssään terävämpi ja sai pallon maaliin kahdesti. Inter puolestaan sai aikaiseksi tolppaosuman Ansu Sherrifin toimesta. Muuten avauspuolikkaasta jäi mieleen kummankin joukkueen tyytymättömyys ja napina ottelun erotuomaritoimintaa kohtaan.

Toisella puoliajalla Ilves näytti olevansa sarjan kärkipaikan arvoinen. Vieraat hallitsivat ottelua pelaten tiiviisti joukkueena. Inter taisteli mutta ennen kaikkea isännät olivat hyökkäyspelissään hyvin sekavia. Mikään ei ottanut onnistuakseen. Ilves eliminoi Innterin hyökkäysyritykset tehokkaasti ja piti vauhdikkailla hyökkäyksillään isäntien puolustuksen varpaillaan. Molemmat joukkueet onnistuivat toisella jaksolla kertaalleen maalinteossa. Vieraiden siirryttyä 0-3 johtoon Inter rikkoi kuparisen Ali Yasinin rangaistuspotkumaalilla. Tuolloin ottelua oli vartin verran jäljellä mutta osuma ei saanut Interissä aikaan minkäänlaista loppukiriä.

Ottelu oli viime vuoden hopeavalmentaja David Mooren ensimmäinen vastuuvalmentajana tämän vuoden P20-joukkueessa. Moore oli pettynyt ottelun tulokseen, hän oli ajatellut pelin toimivan eri tavalla. Viime vuotinen joukkue on muuttunut suurelta osin. Moore harmittelikin sitä ettei hän vielä kunnolla tunne kaikkia poikia ja heidän vahvuuksiaan. Lisää harjoituksia tarvitaan että tullaan sinuiksi keskenään ja sitä kautta saadaan peli kulkemaan. Viimeistään kesätauon jälkeen voisi olettaa pelin olevan paremmin uomissaan.

Kahden viikon kuluttua Interillä on vierasottelu FC Espoota vastaan vieraskentällä, sen jälkeen seuraava ottelu on viisi viikoa myöhemin kotikentällä HJK:ta vastaan.