25.3.2018

P20: Inter pelaa SM-sarjassa

– Vastassamme oli todella hyvä joukkue jolla on erittäin organisoitu ja kurinalainen puolustus. Kuka tahansa pystyy ymmärtämään miksi PK on päästänyt niin vähän maaleja, John Allen kehui isäntäjoukkuetta. Mutta me olimme läpi ottelun parempia, puolustimme joukkueena ja pidimme heidät poissa tekopaikoilta. PK yritti kontrata, mutta eivät lopulta saaneet yhtään vaarallista paikkaa, Allen jatkoi.

Peliä edettiin Interin hallinnassa. 30. pelimiinuutilla syntyi ottelun ainoa maali, mikä oli osoitus joukkuepelin voimasta. Inter eteni kohti vastustajan rangaistusaluetta usean miehen voimin. Nopeilla lyhyillä syötöillä maalin edustalla Joni Lehto pelattiin vetopaikkaan ja tämän komea laukaus ratkaisi ottelun ja tärkeät pisteet Interille lukemin 1-0. Voiton ansiosta Inter sijoittui tasaisessa kärkipäässä lohkon kakkoseksi varmistaen SM-sarjapaikan ja kaksi aloituspistettä sarjaan.

– Meidän poikamme pelasivat tämän ottelun kerrassaan loistavasti, John Allen suorastaan hehkui ottelun jälkeen.

Oikuttelevien olosuhteitten takia pojat pelasivat viimeiset viisi ottelua kahden viikon sisään ja monet osallistuivat samaan aikaan yo-kirjoituksiin. Paine alkoi olla aika kova. Mutta kova ja ammattimainen oli myös joukkueen asenne. Härkäviikkojen aikana viisi voittoa maalierolla 28-3.

– Tämä joukkue toimi kuin joukkue. Kaikki tiesi mitä pitää tehdä. Asenne jokaisella on rautaisen ammattimainen, Allen suitsutti tunnustusta koko miehistölle.

Nyt pojat saavat pitää pienen hengähdystauon. Pian alkaa valmistelut SM-sarjaan ja joukkueen kokoonpano tullee kokemaan muutoksia. Tässä vaiheessa osa pojista tarvitsee pelaajapolullaan pelejä miesten sarjoissa, joten osa esiintyy edustusjoukkueessa, osa Inter 2:ssa. Tämä tarjoaa kaivattua peliaikaa ja vastuuta nuoremmalle polvelle P20 SM-sarjapeleissä.