11.3.2018

P20: Inter murskasi vajaamiehisen FC Viikingit

Ottelun alku lupasi Interille hyvää. Neljä minuuttia pelikellossa kun Frans Grönlund vei kulmapotkun jälkitilanteesta isännät 1-0 -johtoon. Kuusi minuuttia myöhemmin Grönlund oli kulmapotkussa ensimmäisenä ja puski 2-0. Vain pari minuuttia myöhemmin Viikinkien ahdinko syveni, kun Interin oli Joni Lehto yksin läpi ja Viikinkien maalivahti kaatoi hänet rangaistusalueen ulkopuolella ulosajon arvoisesti. Loput liki 80 minuuttia ottelusta maalia vartioi kenttäpelaaja ja vieraat pelasivat yhden miehen vajaalla. Inter onnistui tekemään vielä kaksi maalia avauspuolikkaalla ja tauolle mentiin Interin 4-0 -johdossa, Frans Grönlundin kahdella, Matias Lahden ja Ansu Sherrifin maaleilla.

– Tauolla saimme hyvän mahdollisuuden tehdä pelaajavaihtoja ja antaa mahdollisimman monelle peliaikaa. Sitä ennen tein jo yhden vaihdon, joukkueen etua ajatellen. Juttelimme ennen ottelua tyhmistä varoituksista ja taas sellainen otettiin. Yksi pieni lisävirhe ja joukkue olisi tulevissa peleissä kärsinyt siitä, valmentaja John Allen muistutti kurinalaisuudesta joukkuelajissa.

Toinen jakso alkoi laiskanlaisesti. Jalkapallosta ei oikein voida puhua, suuri osa pelistä oli hidasta neppailua ja yksin yrittämistä. Välillä jopa näytti siltä että Viikingit onnistui joukkuepelaamisessa Interiä paremmin. Lopulta homma kuitenkin helpotti. 20 minuuttia toista puoliaikaa pelailtiin kunnes Ansu Sherrif teki jakson ensimmäisen osuman. Tämän jälkeen pelailtiin taas kunnes Inter äityi viimeisen reilun kymmenminuuttisen aikana mättimään kokonaiset kuusi maalia. Maaleista vastasivat Ansu Sherrif ja Ali Yasin kahdesti sekä Sakari Kurvinen ja Joni Lehto kertaalleen. Interin pieni ja pippurinen kannattajaryhmä sai suurta aihetta iloon.

– En tiedä mitä sanoa, vastustajan maalivahdille punainen kortti ja joukkue vajaalle, tavallaan käy Viikinkejä hieman sääliksi. Hyvää meille oli että saimme käyttää runsaasti pelaajia ja saimme maalieromme kertaheitolla kuntoon. Voitto olisi toki voinut olla vielä paljon isompikin, John Allen tiivisti ottelun lyhyesti.