P17 ja P20: Interin junioreilla supersunnuntai

P20-joukkue pelasi ottelunsa alkuiltapäivästä Kaarinassa KaaPoa vastaan. Interillä oli alla Salossa keskeytetty ottelu jota johdettiin 1-0 keskeytyshetkellä ja Inter hallitsi peliä suvereenisti. Ottelu Kaarinassa alkoi myös Interin merkeissä. KaaPoa vastaan aikaisemminkin maaleja mättinyt Lassi Viholainen aloitti hat-trick iloittelunsa 17 minuutin kohdalla siirtämällä Interin 1-0 johtoon. Vain minuutteja myöhemmin kentällä tapahtui jotain epäselvää. KaaPolle tuomittiin rangaistuspotku ja pitkään jatkuneiden turpakäräjien jälkeen Oliver Kangaslahdelle näytettiin punaista korttia. KaaPon Daniel Hörkkö laukoi pilkulta ohi maalin ja Inter vahvisti otettaan pelistä. Toisella jaksolla Lassi Viholainen täydensi iltapäiväpuhteensa kahdella maalilla 64 ja 87 minuutin kohdalla. Inter voitti ottelun 3-0.

– Tänään pelasimme fantastisen ottelun, valmentaja John Allen totesi. Lassi teki kolme hänelle tyypillistä maalia kovaa tahtotasoa osoittaen, tarkasti viimeistellen. Mutta koko joukkue esiintyi kerrassaan loistavasti, varsinkin ulosajon jälkeen kaikki pelasi lähes virheettömästi ja ennen kaikkea hyökkäyssuuntaan tehtiin rajusti työtä Allen hehkutti miehistöään.

P17-joukkue puolestaan isännöi pakkasen kiristyessä iltaa kohden Kupittaa 5:llä sarjajohtaja HJK:n. Vieraat olivat lievästi kuskin paikalla ottelun avauspuolikkaalla ja kun Klubi siirtyi vähän ennen taukoa 0-1 johtoon moni pelkäsi että ottelu on taputeltu.

Toisella jaksolla Inter tuli peliin aivan uudella intensiteetillä ja joukkueen yritys palkittiin 52 minuutin kohdalla Mohammed al Bermanein 1-1 tasoituksella. Ottelu jatkui sangen tasaisena mutta Interin hyökkäykset, varsinkin vasemmalta laidalta olivat alati vaarallisia. Toisaalta toisessa päässä kenttää nähtiin muutama vaaran paikka, Interin onneksi HJK:n terävät laukaukset viuhuivat ohi maalista. 72 minuutin jälkeen al Bermanei vei Interin 2-1 johtoon tarkalla, hallitulla alanurkka-laukauksella. Maali oli kuin suuresta maailmasta, esimerkki oppikirjasta. Jälleen kerran vasemmalta laidalta murtauduttiin keskelle, palloa siirreltiin nopeasti pelaajalta toiselle sivuttaissuunnassa kunnes maalintekijä sai namutella pallon taka-alakulmaan. Vain hetki johtomaalin jälkeen Interin taivas pimeni kun joukkue joutui ulosajon takia miehen vajaalle. Inter taisteli vajaalla mutta HJK onnistui tasoittamaan kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Inter ei luovuttanut vaan minuuttia myöhemmin hyökkäys jälleen vasemmalta ja aivan toisen maalin toisintona pallo alakulmaan. 3-2 voitto-osuman teki Elias Bettahar.

Valmentaja Erol Ates oli ottelun jälkeen jälleen hyvin tyytyväinen mies.

– Ensimmäisellä puoliajalla kunnioitimme vastustajaa aivan liikaa ja menetimme pallon heille aivan liian helposti pelatessamme tilanteet liian pehmeästi. Tauolla juttelimme mitä oikeanlainen vastustajan kunnioittaminen on ja toisella jaksolla aloimme pelata tilanteet täysillä. Pojat olivat niin innoissaan, että vaikka välillä pyysin heitä hieman laskemaan alas, he jatkoivat täyttä höyryä eteenpäin ja voitto tuli, Ates myhäili onnessaan.