P17: Interille elintärkeä voitto

Inter oli käytännössä pakkovoiton edessä ennen lauantain peliä vantaalaista PK-35:ttä vastaan, pitääkseen hengissä toiveet SM-sarjapaikasta. Pakon edessä Inter näytti halunsa ja otti ottelussa ohjat käsiinsä. Inter hallitsi kenttätapahtumia ja hyökkäsi hyvin, mutta vastustajan maalin edustalla homma oli aivan liian pehmeää ja ponnetonta. Koko kauden vaivanneet vaikeudet viimeistelyssä vaivasi taas. Lisää määrätietoisuutta, suoranaista röyhkeyttä vaaditaan maalintekotilanteissa.

– Maalinteko on ollut meidän vaikeus tällä kaudella. Tänään meillä oli monta paikkaa ensimmäisellä jaksolla tappaa tämä ottelu, toisella jaksolla oli myös monta, lopulta sitten se maali saatiin aikaiseksi, valmentaja Erol Ates sanaili helpottuneena.

Toinen puoliaika oli ensimmäisen tapaan suurimmilta osiltaan Interin hallintaa. Pariin otteeseen vierailijat pääsivät hätyyttelemään turkulaispuolustusta, tuloksetta. Interin hyökkäykset alkoivat jakson edetessä yhä enemmän muuttua yksinyrittämiseksi. Lopulta Inter onnistui ratkaisemaan ottelun yhteispelin tuloksena. Jason Madingu murtautui vasemmalta laidalta boksin sisään, eikä yrittänyt laukoa pienestä kulmasta vaan syötti takaviistoon vapaalle Jan Heinoselle. Heinonen kiitti ja laukoi hallitun matalan laukauksen etualakulmaan sinetöiden Interin 1-0 voiton. Maalin jälkeen PK-35 alkoi raivokkaasti hakea tasoitusta. Muutamaan otteeseen Interin puolustus ajettiin ahtaalle. Maalivahti Linus Virkki esitti pari loistavaa torjuntaa, ollen ehdottomasti yksi Interin voiton takuumiehistä.

Vierailijoiden raivokas tasoitusmaalin haku sai ottelun lisäajalla täysin vääränlaisia piirteitä. Interin puolustaessa omaa maaliaan samalla sinnikkyydellä kuin PK hyökkäsi, vantaalaisten raivo purkautui erotuomari Lina Lehtovaaran tuomioihin. Pelaajien keskinäisen tuuppimisen ja sadattelun jälkeen lähes koko vantaalaisryhmä oli purkamassa tuntojaan Lehtovaaran kimpussa. Monen näkemyksen mukaan tilanteessa rikottiin erotuomarin fyysistä koskemattomuutta. Tilanteesta yksi vierasjoukkueen pelaaja suihkuun ja Interin pelaajalle varoitus.

– Tauolla juttelimme poikien kanssa että pelaamme omaa peliämme kärsivällisesti, mutta poikien halu voittaa oli niin kova että se meni välillä järjen edelle ja peli joutui epätasapainoon. Niin vastustaja sai muutaman vaarallisen paikan meidän virheistämme. Peli oli silti muutamia hetkiä lukuun ottamatta meidän hallinnassamme ja tärkeintä oli että voitto tuli, Erol Ates tiivisti ottelun annin.