24.2.2018

P-17: Inter riemukkaasti derby-voittoon

– Olen todella tyytyväinen poikien puolesta, he ovat tehneet niin hyvää ja kovaa työtä tämän joukkueen eteen ja nyt vihdoin irtosi palkinto voiton muodossa, valmentaja Erol Ates purki tuntojaan heti ottelun tauottua.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli jo hienoista Interin hallintaa, muutama maalipaikka luotiin ja hyvässä lykyssä Inter olisi tauolla jo voinut johtaa parilla maalilla. Interin pelissä selkeänä ongelmana on viimeistely, joukkue suorastaan huutaa kylmäpäistä maalintekijää kokoonpanoonsa. Tämän päivän ottelussa tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla Inter jatkoi hallintaansa. Sinimustalla vierasjoukkueella oli laadukkaammat maalipaikat ja peli-ilme isäntiään määrätietoisempi. TPS sai vaarallisimmat tilanteensa aikaiseksi Interin keskialueen pallonmenetyksistä, mutta ne tilanteet Inter-puolustus siivosi ennen kuin maalivahti Linus Virkki joutui tositoimiin.

– Tarkoituksemme oli pitää TPS poissa maalipaikoilta ja itse luoda riittävästi paikkoja voittoon, ja siinä onnistuimme täysin, tämä oli meidän peli, Erol Ates summasi ottelun tapahtumat. SM-sarjaan on pitkä matka mutta sinne pyrimme hän jatkoi.

Ottelu kulminoitui viimeiselle peliminuutille. Inter ei luovuttanut vaan haki määrätietoisesti maalia loppuun asti. Ensin Tegra Mukuna murtautui puolittaiseen läpiajoon vasemmalta, mutta hänen kovan matalan sijoituksensa ulottuva TPS-vahti Lucas Bergström torjui komeasti. Jatkotilanteessa pallo pelattiin jälleen vasemmalle boksin sisään ja tällä kertaa Rei Hoda pyssytti kierteisen laukauksen pienestä kulmasta verkon perukoille. 1-0 ja enemmän kuin ansaittu voitto hyvin pelanneelle Inter-miehistölle.

Riemu Inter-leirissä oli rajaton, tunne oli sellainen että ketsuppipullo on avattu ja jatkoa seuraa matkalla kohti SM-sarjaa. Interin sarjasijoitus säilyi yhdeksäntenä, mutta sarjataulukko kärkikaksikon takana on uskomattoman tasainen. Jokainen piste tulee olemaan tärkeä.

Seuraavaksi Inter kohtaa kotikentällä HJK:n ensi sunnuntaina 4.3.