7.9.2022

Otto Lehtisalo nimetty U19-poikien Serbian turnaukseen

(Kuva: Tara Jaakkola)

U19-pojat (2004 ja myöhemmin syntyneet) osallistuu syyskuun lopulla Serbiassa pelattavaan  turnaukseen.  Suomi aloittaa turnauksen isäntämaata vastaan ja kohtaa kahdessa muussa ottelussaan Ranskan sekä Portugalin. Salon Palloilijoihin elokuussa lainalle siirtynyt Interin hyökkääjä Otto Lehtisalo on valittu joukkueeseen mukaan.

 

Interin urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen on tyytyväinen Lehtisalon valintaan.

– Todella hieno juttu Otolle. Lainassa olo on tehnyt hyvää, hän on saanut säännöllisesti tarpeeksi kovatasoisia otteluita, mikä takaa kehityksen. Pitkälti tämän ja edellisten onnistuneiden maajoukkuetapahtumien ansiosta kutsu tähänkin turnaukseen on ansaittu.

Lehtisalo on ehtinyt keräämään 149 peliminuuttia Kakkosessa Joutsenlauman paidassa Saloon saapumisensa jälkeen. SalPa:n edustusjoukkueen päävalmentaja Tero Suonperä on erittäin tyytyväinen Oton suorituksiin niin pelikentällä kuin treeneissäkin.

– Oton matka on alkanut tosi positiivisesti SalPassa. Otto on loistava tyyppi ihmisenä ja sulautunut joukkueeseen hyvin. Hän on pelaaja, joka pelaa joukkueelle ja harjoittelee tosissaan. Hänellä on harjoituksissa laadukas tekemisen meininki, ja hänen asemansa harjoituksissa on varmaan isompi meillä, kuin Interissä, ja se tuo paljon lisää itseluottamusta tekemiseen. Erittäin positiivinen ja iloinen tyyppi, ja näkee että hän on tavoitteellinen. Ja vaikka tavoitteet onkin korkealla, hän on huumorintajuinen tyyppi, jolla on pilkettä silmäkulmassa. Olen tykännyt tosi paljon tehdä töitä yhdessä. Otto on lahjakas nuori pelaaja ja monipuolinen hyökkääjä kenellä on varmasti hyvä ura edessä, tai ainakin hyvät aihiot on olemassa.

Lehtisalo on saanut peliaikaa jokaisessa pelissä tulonsa jälkeen, ja hän tuo Suonperän mukaan erilaisuutta SalPa:n kentälle.

– Me pelataan kahdella hyökkääjällä, ja joukkueessa meillä on nyt kolme laadukasta hyökkääjää. Meillä on hyvä tilanne siinä, että voidaan vastustajasta riippuen miettiä ketkä aloittavat kentällä, ja kuka vaihdosta. Kaikki kolme ovat tarpeellisia ja kaikissa peleissä pääsee pelaamaan kovatasoisia pelejä. Otto tärkeä pelaaja, hän on sopivasti erilainen pelaaja verrattuna meidän muihin hyökkääjiin, jotka ovat isokokoisia voimahyökkääjiä. Hekin ovat tietty nopeita, mutta Otto tuo vähän erilaista tyyliä kentälle. Hän tuo lisäenergiaa ja lisärytmiä hyökkäyksiin.  Oton ensimmäisessä pelissä hän pääsi sisään 60. peliminuutilla ja hän teki pitkän nousun ylös, jonka seurauksena tehtiin vaparista voittomaali. Hän on saanut peliminuutteja jokaisessa pelissä, ja se on hyvä tietysti hänenkin kehitykselleen. Interille iso kiitos, että saatiin Otto meille loppukaudeksi lainalle. Tämä on varmasti sellainen juttu, missä kaikki voittaa, pelaaja sekä molemmat seurat.

– U19-poikien joukkueeseen nimeäminen on mahtava juttu, Otto on varmasti paikkansa ansainnut. Myös meidän pelien peliminuuteilla voi olla tähän pieni merkitys kehityksen kannalta. Olen tosi iloinen hänen puolestaan ja olen varma, että hän pelaa siellä hyvin. Ei muuta kuin kovalla itseluottamuksella palloa maaliin!

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
To 22.9. 18:00 Serbia – Suomi, Subotica City Stadium
La 24.9. 17:00 Ranska – Suomi, Senta
Ma 26.9. 16:00 Suomi – Portugali, Kula

Palloliitto tiedottaa otteluiden mahdollisista striimeistä myöhemmin.

Lue Palloliiton uutinen tästä.