31.10.2022

Otto Lehtisalo nimetty U19-maajoukkueen tapahtumiin

(Kuva: Tara Jaakkola)

FC Interin hyökkääjä Otto Lehtisalo on nimetty U19-maajoukkueen alueelliseen otteluun sekä EM-karsintaturnaukseen Kroatiaan.

U19-pojat (2004 ja myöhemmin syntyneet) nimettiin viime viikolla alueelliseen otteluun, joka pelataan Töölön Pallokenttä 1:llä lauantaina 5. 11.  Päävalmentaja Peter Lundbergin mukaan tapahtuma järjestetään, jotta pelaajille ei tule liian pitkää taukoa peleistä. Kakkosen jatkosarjojen päätöskierros pelattiin viime viikonloppuna, ja Minihuuhkajien ensimmäiseen EM-karsintapeliin on vielä kaksi ja puoli viikkoa aikaa. Ottelu alkaa kello 13:00, ja katsomoon on vapaa pääsy.

U19-poikien EM-karsintaturnaus pelataan marraskuussa Kroatiassa. Isäntämaan lisäksi Suomi saa vastaansa Israelin ja Färsaaret – turnauksen kaksi parasta maata sekä karsintojen paras lohkokolmonen etenevät keväällä 2023 pelattavaan EM-jatkokarsintaturnaukseen.

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
ke 16.11. 12:00 Suomi – Israel, Karlovac (Branko Čavlović-Čavlek)
la 19.11. 13:00 Kroatia – Suomi, Zagreb (Sport Centre Rudes)
ti 22.11. 13:00 Färsaaret – Suomi, Karlovac (Branko Čavlović-Čavlek)

Palloliitto selvittää mahdollisuutta otteluiden striimaamiseen.

 

Interin talenttivalmentaja Timo Paasolainen näkee Lehtisalon hienon kauden johtaneen kohti ansaittuja maajoukkuepaikkoja.

– Oton kausi on sujunut erittäin positiivisesti. Debyytti Veikkausliigassa, debyytti maajoukkueessa ja maalitili auki Walesia vastaan, lainapesti SalPassa ja siellä pari nousun kannalta tärkeää maalia. Nyt valinta Suomen U19 EM-karsintajoukkueeseen on kuin kirsikka kakun päällä hienon kauden kruununa, Paasolainen summaa Lehtisalon kautta.

– Oton lisäksi tärkeässä roolissa oli syksyn aikana U17 EM-karsintajoukkueeseen nimetty, Interin riveistä Groningeniin siirtynyt, Iiro Mendolin. Myös tulevaisuudessa Interin pelaajien valinta poikamaajoukkueisiin ja EM-karsintajoukkueisiin on pelaajakehityksen ja seuran kannalta tärkeää, toteaa tyytyväinen talenttivalmentaja.

 

Onnea valinnoista Otto!

 

Lue Palloliiton uutinen alueellisesta ottelusta tästä.

Lue Palloliiton uutinen karsintaturnauksesta tästä.