12.8.2022

Otto Lehtisalo lainalle SalPaan

(Kuva: Tara Jaakkola)

FC Interin 18-vuotias hyökkääjä Otto Lehtisalo siirtyy Salon Palloilijoihin loppukauden 2022 kattavalla lainasopimuksella. 

SalPa pelaa tällä kaudella Kakkosessa ja tavoittelee nousua Ykköseen. Tällä kaudella Lehtisalo on saanut peliaikaa edustusjoukkueen riveissä viidessä Veikkausliiga-ottelussa, yhdessä Suomen Cupin ottelussa ja alkuvuoden Liigacupin otteluissa. Lisäksi hänet on nähty reservijoukkueen mukana Miesten Kolmosen otteluissa, sekä A-junnujen P20 SM-karsintasarjan ja P20 SM-sarjan otteluissa. Lehtisalon pelaajasopimus Interin kanssa sisältää vielä kauden 2023.

Urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen kertoo lainalla haettavan Lehtisalolle lisää kokemusta miesten otteluista.

– Otto on nuori pelaaja, hän on tullut tänä vuonna ensimmäistä kertaa edustusjoukkueeseen. Hänelle on erittäin tärkeää saada miesten pelejä alle ja lisää tuntumaa niistä. SalPa on joukkueena oikein hyvä siihen tarkoitukseen. He pelaavat hyökkäävää jalkapalloa, ja Otto hyvänä maalintekokykyisenä hyökkääjänä sopii sinne varmasti oikein hyvin.

Meriläisen mukaan Interin tämänhetkinen hyvä pelaajatilanne mahdollistaa pelaajien lainalle lähdön.

– Olemme saaneet pitkään loukkaantumisten takia sivussa olleita pelaajia takaisin. Noah Nurmi ja Matias Ojala pelasivat jo SJK-ottelussa ja Juuso Hämäläinen on nyt oman kuntoutumisensa kanssa siinä pisteessä, että hänkin on joukkueen käytettävissä tästä eteenpäin. Sivussa loukkaantumisen takia on enää David Haro, joka kävi heinäkuussa ensimmäisen europelin jälkeen leikkauksessa. Hyvä pelaajatilanne on mahdollistanut pelaajien lähdön lainoille. Pelaajakehityksen kannalta heille on parempi pelata, ja jos peliaikaa ei saa täällä, on sitä parempi hakea jostain muualta.