Vaihdossa:
1 Jere Koponen
14 Elias Mastokangas
18 Lassi Viholainen

Interin Veikkausliigakausi 2018 alkoi tappiolla Vaasassa. Kotijoukkue Vaasan Palloseura voitti Elisa Stadionilla pelatun ottelun 2-0 (1-0). Maaleista vastasivat järjestyksessä Sebastian Strandvall ja Juha Hakola.

Inter aloitti ottelun terävästi. Benjamin Källmanilla oli hyvä tilaisuus viedä vieraat johtoon jo toisella minuutilla, kun hän taisteli itsensä hyvään maalitilanteeseen. Laukaus 16-alueen sisältä suuntautui ohi maalin.

VPS:n ensimmäinen tilanne nähtiin kahdeksannella minuutilla. Tuolloin Inter-vahti Henrik Moisander venyi kulmaksi Douglas Caen puskun.

Inter oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli. Joukkue painoi monta kertaa pelin vaasalaisten päätyyn ja sai luotua keskityspaikkoja. Kunnon tilanteita näistä ei kuitenkaan syntynyt. Paras paikka tuli Mikko Kuninkaalle, mutta hänen laukauksensa epäonnistui 24. minuutilla.

Kesken Inter-dominoinnin iski kotijoukkue. Pallo pelattiin 35. minuutilla boksin sisään pystyyn juosseelle Juha Hakolalle, joka syötti maalin eteen paitsion rajamailla olleelle Sebastian Strandvallille, jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliin.

Inter sai luotua vielä avausjakson lopussa hyvän paikan tasoitukseen, mutta Källmanin pusku meni hiukan ohi maalin vasemman yläkulman.

Inter haki tasoitusta päättäväisesti toisella jaksolla. Lähimpänä se oli 50. minuutilla, kun Källman jatkoi Mika Ojalan kulman kohti VPS-maalin takakulmaa. Interin harmiksi takatolpalla päivystänyt puolustaja siivosi tilanteen.

Aktiiviseen pallolliseen pelaamiseen pyrkineen Interin pelaamisesta alkoi loppua puhti ottelun loppua kohti mentäessä. Tämä avasi VPS:lla mahdollisuuksia maalitilanteisiin.

Timi Lahti oli lähellä viedä puskullaan VPS:n kahden maalin johtoon 77. minuutilla. Syöksypusku suuntautui kuitenkin ohi etutolpan.

Ottelu ratkesi lopulta reilut kymmenen minuuttia ennen pelin loppua, kun Juha Hakola laukoi 2-0 -maalin. Maali syntyi paluupallosta Henrik Moisanderin torjuttua ensin läpiajon.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccaretan tunnelmat ottelun jälkeen olivat negatiiviset. Tappio kauden avausottelusta söi miestä.

– Tunnelmat ovat nyt negatiiviset, koska hävisimme, myönsi Piccareta.

Inter-luotsi oli kuitenkin tyytyväinen siihen, mitä joukkue kentällä esitti.

– Tiesimme etukäteen, että täällä on vastassa hyvä joukkue. Jos vertaa pelaamistamme viime kaudella täällä, niin voimme olla siihen tyytyväisiä. Silloin juoksimme pallon perässä, kun nyt taas me olimme se joukkue, joka pakotti heidät puolustuskannalle, näki Piccareta.

Ensimmäistä jaksoa hallinnut Inter jäi ottelussa takaa-ajajan asemaan, kun VPS käytti hyväksi oikeastaan ainoan Interin nukahduksen.

– Maksoimme kovan hinnan tilanteesta, mistä he saivat ensimmäisen maalin. Oikeastaan se oli ainoa kerta, kun nukahdimme ensimmäisellä jaksolla puolustussuuntaan. Laatujoukkueena he eivät jättäneet paikkaa käyttämättä, sanoi Piccareta.

Piccaretan mukaan joukkueen pelaajien pitää olla pettyneitä tulokseen, mutta samaan hengen vetoon hän muistutti heitä yhdestä asiasta.

– Liiga ei ole satasen spurtti, vaan enemmänkin maraton. Tämä oli vasta meidän ensimmäinen ottelumme. Matkaa on jäljellä vielä paljon, hän päätti.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina PS Kemin vieraana. Tuo ottelu pelataan Rovaniemen Keskuskentällä.