13 Aati Marttinen
4 Alan Henrique
29 Henri Lehtonen
32 Elias Mastokangas

Inter nousi ottelun yliajalla 2-2(0-1) tasapeliin torstaina VPS:n vieraana. Interin tasoitusmaalin teki Lucas Garcian keskityksestä Philip Njoku. Interin ensimmäisestä maalista vastasi avausjaksolla Macoumba Kandji.

Inter lähti otteluun tarkasti puolustuksen kautta. Tarkoituksena oli antaa kotijoukkueelle pallonhallinta ja keskittyä tiiviiseen puolustamiseen.

Ihan heti Interin bussi ei toiminut ihan parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Steven Morrissey pelattiin vapaaseen paikkaan jo pelin kolmannella minuutilla. Laukaus Sebastian Strandvallin syötöstä meni ohi.

Inter keskittyi avausjaksolla siis tiukkaan puolustamiseen omalla kenttäpuoliskolla. Pallonriistojen jälkeen suunta oli nopeasti kohti VPS:n maalia. Yksi näistä hyökkäyksistä tuotti tulosta, kun Lucas Garcia pelasi Macoumba Kandjin läpiajoon. Tarkka sijoitus takakulmaan vei Interin johtoon 33. minuutilla.

Avausjaksolla ei muita tilanteita oikeastaan nähty ja tauolle mentiin Interin johdossa.

Toisen jakson ensimmäinen vartti oli Interiltä heikko. Vaasalaiset tulivat pelissä tasoihin, kun Strandvall syötti Juho Lähteen läpi. Tarkka sijoitus oikein ajoitetun juoksun jälkeen ei jättänyt Henrik Moisanderille mahdollisuuksia torjuntaan.

Avausmaalin pohjustanut Strandvall teki itse VPS:n johtomaalin 59. Minuutilla. Syötön tilanteeseen tarjoili Steven Morrissey.

Interin peli oli vielä melko passiivista 2-1 maalin jälkeen. Loppua kohti joukkue sai kuitenkin luotua painetta kotijoukkueen maalille. Kandjilla oli hyvä tontti tuoda Inter tasoihin Ojalan tarjoilusta reilu vartti ennen loppua. Sijoitus nousi kuitenkin yli maalin.

Interin näytti jo taipuvan tappioon, mutta jostakin joukkue sai kaivettua vielä draivia omaan tekemiseen. Guy Gnabouyou pääsi puskemaan viidestä metristä 92. minuutilla, mutta pusku suuntautui päin VPS:n maalivahti Samu Volotista.

Vajaa minuutti tästä Inter sai luotua lähes identtisen tilanteen, mistä lopulta Philip Njoku puski pallon maaliin Garcian keskityksestä. Tasoitusmaali oli joukkueelle helpotus ja tuuletukset kentällä sen mukaiset.

Inter saa kuitenkin kiittää lopulta onneaan tasapelistä, sillä vielä aivan pelin lopussa VPS pelasi vapaapotkusta täysin vapaan laukaisupaikan Strandvallille. Interin onneksi VPS-pelaaja ei oikein osunut palloon ja vedosta tuli suutari.

Näin pinnat siis jakoon 2-2 tuloksella. Loppuhetken tasoituksen lisäksi ilonaiheena ottelussa oli nuoren Lassi Viholaisen debyytti Veikkausliigassa. 18-vuotia pelaaja tuli kentälle pelin 73. minuutilla ja suoriutui ottelusta kelvollisesti.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta iloitsi lopulta pisteestä.

– Peli meni oikeastaan suunnitelmien mukaan. VPS:aa vastaan on vaikea pelata. Nyt annoimme heille hallinnan ja iskimme vastaan. Tämä toimi hyvin ensimmäisellä jaksolla. Toisen jakson alussa olimme huolimattomia ja VPS pääsi johtoon. Emme kuitenkaan luovuttanut ja lopulta nousimme hienosti tasoihin, iloitsi Inter-luotsi Piccareta.

Piccareta myönsi myös, että maali oli henkisesti tärkeä.

– Tasoitus oli tärkeä henkisesti. Joukkue taisteli hyvin ja sai lopulta myös yrityksestään palkinnon. Maali oli henkisesti tärkeä ja antaa varmasti voimaa seuraaviin otteluihin, myönsi Piccareta.

Interin seuraava ottelu Veikkausliigassa on ohjelmassa maanantaina Veritas Stadionilla HIFK:ta vastaan.