16.7.2017

Otteluraportti: VPS-FC Inter

Veikkausliiga 16.7.2017
VPS-FC Inter 3-2(2-1)

Maalit:

1-0 Andre Clennon 5. min
2-0 Jonas Levänen 10. min
2-1 Alan Henrique 20. min
2-2 Njazi Kuqi 60. min
3-2 Joonas Vahtera 88. min

Kokoonpano:

1 Jere Koponen
3 Kosta Manev
4 Alan Henrique
7 Ari Nyman
14 Macoumba Kandji (10 Guy Gnabouyou 73. min)
15 Timo Furuholm (9 Benjamin Källman 66. min)
18 Julien Faubert
23 Lucas Garcia (25 Philip Njoku 77. min)
29 Henri Lehtonen
99 Njazi Kuqi

Vaihdossa:

13 Aati Marttinen
6 Petros Kanakoudis
16 Kalle Kauppi

Inter kohtasi VPS:n sunnuntaina Vaasassa pelatussa Veikkausliigaottelussa. Varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen Inter joutui tunnustamaan kotijoukkueen paremmakseen 3-2(2-1) lukemin.

Ottelun alku oli Interiltä luokaton, mikä lopulta vesitti myös pelisuunnitelman ottelua varten. Pallo oli vaasalaisten toimesta ensimmäisen kerran Jere Koposen takana jo viidennellä minuutilla, kun Andre Clennon ohjasi takatolpalta Sebastian Strandvallin keskityksen maaliin.

Pelin kymmenennellä minuutilla Interin verkko heilui jälleen. Tällä kertaa pallon laukoi vapaapotkusta maaliin Koposen käsien kautta Jonas Levänen. Koponen paikkasi erhettään 17. minuutilla torjumalla Strandvallin läpiajon.

Vähitellen peliin mukaan päässyt Inter tuli pelin mukaan, kun se onnistui Alan Henriquen puskulla kaventamaan ottelun 20. minuutilla. Syötön maaliin tarjoili oikealta laidalta Lucas Garcia.

Interin kavennuksen jälkeen tilanteita ei oikeastaan kummaankaan joukkueen maaleilla nähty. Tauolle siis kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Inter sai peliä ojennukseen tauolla. Toisella jaksolla se sai estettyä VPS:n pelaamisen keskikentän ja puolustuslinjan välissä. Se onnistui lopulta tasoituksessa tunnin kohdalla. Lucas Garcia riisti pallon hyvän prässin jälkeen ja syötti sen Njazi Kuqile, joka ei läpiajostaan erehtynyt. Laukaus takakulmaan ei jättänyt Marko Meeritsille saumoja torjuntaan.

Interin maalin jälkeen tapahtumia kentällä vei VPS. Joukkue saa kiittää onneaan ja maalivahti Koposta, että se pysyi pelissä mukana VPS-painostuksessa. Kerran VPS sai pallon maaliinkin, mutta se hylättiin paitsiona.

Moni uskoi pelin kääntyvän VPS:n hukattujen paikkojen jälkeen Interille, kun kotijoukkueen Mikko Viitikko ajettiin kentältä kahden varoituksen seurauksena.

Toisin kuitenkin kävi. Kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Juha Hakola keskitti nopean vastahyökkäyksen jälkeen pallon Inter-maalille, mistä Joonas Vahtera juoksi sen sisään.

Inter haki tämän jälkeen tasoitusta riskillä. Aivan ottelun lopussa se sai laidalta vapaapotkun, jonka jälkitilanteesta Kuqi pääsi puskemaan. Löysä pusku päätyi Meeritsin käsiin ja näin siis pisteet kotijoukkueelle.

– Olen pettynyt tulokseen. Joukkue kuitenkin näytti luonnetta, kun se nousi kahden maalin takaa tasoihin. Moni olisi jo heittänyt pyyhkeen kehään, mutta pojat taistelivat hyvin ja olisivat ansainneet enemmän pelsitä, harmitteli päävalmentaja Shefki Kuqi pelin jälkeen.

Kuqin mukaan Interin pelisuunnitelma kärsi kolauksen heti alussa, kun VPS teki kaksi maalia nopeaan tahtiin.

– Olimme valmistautuneet peliin hyvin, mutta kyllähän suunnitelmat menivät uusiksi, kun päästimme kaksi helppoa maalia heti alkuun. Muutimme ensimmäisellä jaksolla jo pelijärjestelmää ja toisen jakson alussa olimme jo mukana paremmin, näki Kuqi.

Inter ei saanut käytettyä hyväksi miesylivoimaansa pelin lopussa. Kuqin mukaan lievä hyvänolontunne valtasi joukkueen siinä vaiheessa.

– Ehkä siinä tuli sellainen helpotuksen tunne meille. Olimme siinä vaiheessa tulleet takaa tasoihin ja ulosajon myötä ehkä oletimme helppoa loppua. Toisin kuitenkin kävi, päätti Kuqi.

Veikkausliigaottelut jatkuvat Interin osalta tulevana lauantaina kotiottelulla Ilvestä vastaan.