Liigakarsinta 26.10.2016
TPS-FC Inter 0-0

David Monsalve, Petros Kanakoudis, Ari Nyman, Bajram Nebihi(Kennedy Nwanganga 72. min), Guy Gnabouyou(Erfan Zeneli 82. min), Joni Aho, Solomon Duah(Lucas Garcia 61. min), Kosta Manev, Henri Lehtonen, Faith Obilor ja Njazi Kuqi.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Egzon Belica, Adama Tamboura ja Arttu Hoskonen.

Inter ja TPS eivät saaneet paremmuudestaan selvään keskiviikkona Paavo Nurmen Stadionilla pelatussa Veikkausliigakarsinnan ensimmäisessä osaottelussa. Ottelu päättyi varsin tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen 0-0. Tuloksen myötä paikka 2017 Veikkausliigassa ratkeaa lauantaina Veritas Stadionilla pelattavassa ottelussa.

Inter oli ottelussa niskan päällä varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Heti pelin alussa Njazi Kuqi hukkasi läpiajon ja Guy Gnabouyoun laukauksen torjui Oskari Forsman. Myös Faith Obilor pääsi näyttämään laukaisuvoimaansa vapaapotkusta, mutta Interin harmiksi kuti viuhui niukasti ohi maalin.

Ensimmäisen jakson loppua kohti peli tasoittui ja myös TPS sai luotua muutaman yrityksen Interin maalille. David Monsalve kuitenkin torjui hyvin sekä Oskari Jakosen että Mikko Hyyrysen yrityksen reilusta 20 metristä.

Aivan avausjakson lopussa Solomon Duah pääsi nokikkain Oskari Forsmanin kanssa. TPS-maalivahti torjui Solmun nostoyrityksen eteensä, mistä Gnabouyou laukoi sen ristikkoon.

Toisella jaksolla peli tasoittui. TPS sai luotua nopealla suunnanmuutospelaamisella tilanteita. Varsin joukkueen vasen laita tuotti Interille vaikeuksia moneen otteeseen.

Palloseuran paras tilanne tuli ihan jakson alussa Mikko Hyyryselle, joka ei kuitenkaan ehtinyt ihan takatolpalla Sami Rähmösen syöttöön. Myös Ilari Mettälä pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta hukkasi tilanteen lopulta ohilaukaukseen.

Interin etsikkoaika toisella jaksolla oli 70 minuutin jälkeen. Tuolloin Bajram Nebihi laukoi hyvästä paikasta ohi. Myös Obilorilla oli puskupaikka kulmapotkusta, mutta sekään tilanne ei tuottanut tulosta.

Kaikki jäi siis auki lauantaiseen otteluun. Interin päävalmentaja Shefki Kuqille tämä ei ollut yllätys.

– Peli oli tiukka ja kaikki jäi auki lauantaiksi juuri kuten ennakoinkin, sanoi Kuqi pelin jälkeen.

Kuqin mukaan Inter oli ottelussa hyvä alussa ja jälleen lopussa, kun malttoi taas keskittyä pelaamiseen.

– Pelin alku oli meiltä todella hyvä ja saimme luotua siinä hyvin tilanteita. Toisella jaksolla etäisyydet olivat liian pitkät, mikä vaikeutti pelaamista. Pelin loppua kohti olimme jälleen parempia, totesi Kuqi.

Kuqin mukaan Interin ei tarvitse tehdä suuria muutoksia varsinaiseen pelaamiseen lauantaina. Laadukas peruspelaaminen ja terävämpi ote boxissa hänen mukaansa riittävät.

– Haimme voittoa täältä ja on se tietysti pettymys, kun sitä ei saatu. Toisaalta mitään suuria muutoksia ei lauantaille tarvitse tehdä. Hyvällä peruspelaamisella hallitsemme varmasti palloa. Maalin edessä täytyy kuitenkin olla terävämpi, päätti Kuqi.

Veikkausliigakarsinnan toinen osaottelu pelataan siis lauantaina Veritas Stadionilla alkaen kello 17.00. Varmistaakseen paikan ensi kauden Veikkausliigassa Interin on voitettava ottelu.