12 Henrik Moisander
7 Ari Nyman
23 Matias Lahti
24 Joona Järvistö

TPS käytti oikeastaan ainoan paikkansa hyväkseen ja voitti maanantaina Veritas Stadionilla pelatun Turun paikallisottelun Mika Ääritalon maalilla 1-0 (0-0). Tunnetta ottelusta ei puuttunut, sillä välillä linjansa kanssa tuskaillut erotuomari Mattias Gestranius heilutti kortti ottelussa peräti yhdeksän kertaa.

Ottelun ensimmäinen maalitilanne 17. minuutilla tuli kulmapotkun jälkitilanteessa Arttu Hoskoselle. Hänen laukauksensa kulman jälkeisestä ruuhkasta torjui Jonathan Viscosi.

Jos pelin ensimmäinen puolituntinen ei tarjonnut montaakaan maalitilannetta, niin avausjakson viimeisellä vartilla tilanteita nähtiin. 31. minuutilla TPS sai ensimmäisen jakson ainoan laukauksen maalia kohti. Jere Koponen koppasi kuitenkin varmasti Riku Sjöroosin laukauksen.

TPS-vahti Viscosi sai venyä parhaimpaansa 37. minuutilla Niko Markkulan tulisen volleyn edessä. Kanadalainen liimasi alakulmaan suuntautuneen laukauksen varmasti.

Ensimmäisellä jaksolla loistanut Markkula pelasi vielä Timo Furuholmin hyvään maalitilanteeseen läpisyötöllä. Lopullinen nosto ahdistettuna nousi kuitenkin maalivahdin lisäksi yli maalin.

Toista jaksoa heti alusta asti hallinnut Inter sekoili puolustuksessa pahasti 52. minuutilla. Daniel Kamyn puskupalautus maalivahdille jäi puolitiehen. Tämän haistoi Mika Ääritalo ja juoksi pallon lopulta tyhjään maaliin.

Maali sekoitti Interin pasmat hetkeksi, eikä näennäinen hallinta tuonut joukkueelle montaakaan tilannetta maalintekoon. Niko Markkula pääsi muutaman kerran hyvään keskityspaikkaan, mutta kohdetta maalin edestä ei löytynyt.

TPS-maaliin johtaneessa tilanteessa huolimattomasti pelanneella Kamylla oli hyvä paikka puskea tasoitus kulmapotkusta, mutta se suuntautui ohi takatolpan.

Paras paikka tasoitukseen oli lopulta Mikko Kuninkaalla. Hänen laukauksensa torjui upeasti takakulmasta TPS-vahti Viscosi 72. minuutilla.

Ottelun loppua kohti Inter yritti hakea tasoitusta, mutta mitään vaarallista se ei saanut Palloseuran maalille luotua ja näin TPS:lle meni kolme tuiki tärkeää pistettä taistelussa sarjapaikasta.

– Onnea TPS:lle voitosta. Yksi meidän huonosti pelattu tilanne maksoi meille lopulta tänään paljon, harmitteli Inter-luotsi John Allen pelin jälkeen.

Inter oli Allenin mukaan kentällä se hallitsevampi osapuoli. Se ei pystynyt kääntämään sitä kuitenkaan voitoksi.

– Ei TPS:lla ollut oikeastaan yhtään tilannetta koko ottelussa. Pallo oli meillä enemmän, mutta hyökkäyspelaaminen jätti tänään jälleen toivomisen varaa, pohti Allen.

Interin ottelun Veikkausliigassa jatkuvat tulevana lauantaina Ilveksen vieraana Tampereella. Allenin mukaan katseet käännetään siihen otteluun välittömästi.

– Jatkamme huomenna harjoittelua ja aloitamme valmistautumisen lauantaina pelattavaan Ilves-peliin, päätti Allen.