23 Lucas Garcia (25 Philip Njoku 82. min)

Vaihdossa:

1 Jere Koponen
19 Elias Untamala

Interin hurja vire vieraskentällä sai jatkoa lauantaina SJK:ta vastaan OmaSP Stadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa. Ottelu päättyi Interin täysin ansaittuun 0-3 (0-1) -voittoon.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue SJK piti palloa enemmän. Interin tiivis puolustus piti kotijoukkueen kuitenkin pois maalitekoalueilta.

Inter ei mässäillyt hyökkäysten määrällä, mutta aina kun joukkue pääsi SJK:n maalin lähelle, oli se vaarallinen.

Interin ensimmäinen kunnon tilanne tuli erikoistilanteesta. Alan Henrique pääsi puskemaan kulmapotkusta 17. minuutilla, mutta kotijoukkueen Marc Vales pelasti tilanteen maaliviivalta.

Ottelun avausmaali nähtiin, kun peliä oli pelattu 22 minuuttia. Lucas Garcia pelasi pallon Petros Kanakoudisin nopean sivurajaheiton jälkeen maalille, mistä Benjamin Källman laukoi sen hyvän ensimmäisen kosketuksen jälkeen voimalla etukulmasta sisään.

Maalin jälkeen SJK sai painettua pelin Inter-päätyyn. Pallo pyöri monta kertaa aivan Inter-maalin edessä, mutta Henrik Moisander sai pidettyä maalinsa puhtaana. Paras paikka tuli kotijoukkueen Facundolle, mutta hänen jatkonsa keskitykseen suuntautui päin Moisanderia.

Saipa SJK pallon kerran Interin maaliinkin, mutta tilanne oli lopulta paitsio. Näin ollen tauolle mentiin 0-1 -tilanteessa.

SJK:n Diego Bardanca pääsi puskemaan kulmapotkusta aivan toisen jakson alussa, mutta Interin onneksi yritys avopaikasta nousi maalin yli.

Inter pelasi ottelussa kärsivällisesti ja jaksoi odottaa tilanteita. Joukkue pääsi vastahyökkäykseen 53. minuutilla. Timo Furuholm vapautti Källmanin läpiajoon, josta illan Inter-sankari ei erehtynyt.

Toisen maalin myötä Inter jäädytti pelin. Tärkein tehtävä oli suojella omaa maalia, missä se onnistui kurinalaisen pelaamisen ansiosta helposti. SJK:n paras tilanne tuli kulmapotkusta noin kymmenen minuuttia ennen loppua. Moisander selvitti tilanteen kutenkin upeasti.

Inter onnistui vielä lisäajalla. Macoumba Kandji pääsi laukomaan vähän toivottoman näköisestä tilanteesta, mutta pallo painui Mehmet Hetemajn jalan kautta maaliin. Näin ottelusta ansaittu voitto Interille.

– Tämä oli meille todella hyvä tulos. Pelaajat jaksoivat noudattaa pelisuunnitelmaa läpi ottelun. Olen todella kiitollinen ja ylpeä heistä, kehui Interin päävalmentaja Shefki Kuqi joukkuetta.

Interin ottelut vieraskentällä ovat sujuneet jo aiemmin. Nyt joukkue pystyi vieläkin parantamaan.

– Valmentajan näkökulmasta tämä oli ehkä paras meidän otteluista. Puolustimme kurinalaisesti ja olimme tappavan tehokkaita, kun lähdimme hyökkäyksiin, ylisti Kuqi.

Kuqin mukaan lähtökohdat otteluun olivat normaalia haastavammat.

– Heillä vaihtui juuri valmentaja, joten emme oikein pystyneet ennakoimaan kaikkea, mitä tuleman piti. Saimme tehtyä kuitenkin ensimmäisen maalin ja sen merkitys tällaisessa pelissä oli suuri. Pääsimme sen avulla kontrolloimaan kentän tapahtumia, näki Kuqi.

SJK-ottelun myötä Interin ensimmäinen kolmannes Veikkausliigasta on takana. Nyt edessä on maaottelutauko, jonka aikana Kuqi lupaa lomaa joukkueelle.

– Tauko tulee hyvään paikkaan. Pelaajat saavat nyt viikon lomaa, minkä aikana he voivat vetää henkeä ja palautua tästä tiiviistä kahden viikon jaksosta, minkä aikana pelattiin peräti viisi ottelua, päätti Kuqi.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat 17.6. vierasottelulla RoPS:aa vastaan.