Vaihdossa:

1 Jere Koponen
3 Daniel Kamy
24 Joona Järvistö

Inter otteli kauden toisen voittonsa Veikkausliigassa perjantaina Seinäjoen OmaSP Stadionilla SJK:ta vastaan pelatusta ottelusta. Ottelun ainoan maalin 0-1(0-1) voittoon päättyneessä ottelussa teki 28. minuutilla Timo Furuholm.

Interillä oli ennen Furuholmin maalia saumat mennä johtoon, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku 18. minuutilla. Benjamin Källman ei kuitenkaan onnistunut pilkulta, Jesse Östin venyessä upeaan torjuntaan.

Missattu pilkku ei kuitenkaan vaikuttanut millään lailla Interin pelaamiseen. Joukkue puolusti tiiviistä pitäen SJK:n pois maalipaikoista ja vastaavasti hyökkäsi aina pallon saatuaan vaarallisesti.

Furuholmin maali oli oiva näyte onnistuneesta suunnanmuutospelaamisesta. Albion Ademi katkaisi syötön Interin kenttäpuoliskolla. Nopean tempokuljetuksen jälkeen hän siirsi pallon Mika Ojalalle, joka vastaavasti vapautti yhdellä kosketuksella Furuholmin läpiajoon, mistä hän ei erehtynyt.

Peliä ensimmäisellä jaksolla vieneellä Interillä oli johtomaalin jälkeen vielä pari paikkaa lisätä johtoaan. Arttu Hoskonen ja Källman eivät kuitenkaan onnistuneet paikoissaan.

Ottelun toinen jakso oli avausjakson kaltainen. Inter oli pelissä hallitsevampi, eikä SJK päässyt hätyyttelemään Henrik Moisanderin maalia.

Inter sen sijaan sai luotua monta vaarallista hyökkäystä. Näistä mikään ei kuitenkaan päättynyt maaliin. Lähimpänä toinen Inter-maali oli 70. minuutilla Källmanin puolittaisesta läpiajosta. Maalivahdin torjumasta pallosta pääsi vielä yrittämään Lucas Garcia, mutta ilman tulosta.

Interin pelin loppua helpotti kotijoukkueen Marcos Valesin loukkaantuminen 20 minuuttia ennen ottelun loppua. SJK joutui pelaamaan ottelun loppuajan vajaalla käytettyään hetkeä aikaisemmin kolmannen pelaajavaihtonsa.

Viimeisen 20 minuutin aikana Interillä ei ollut vaikeuksia pitää johtoasemaansa. Huolellisemmalla hyökkäyspelaamisella ei lisämaalitkaan olisi olleet vääryys.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta oli pelin jälkeen yhtä hymyä, vaikka loppuhetkillä hän tuntui välillä turhautuvan kentän laidalla.

– Tämä oli upea peli meiltä. Jokainen pelaaja teki töitä joukkueen eteen. Meillä ei ollut pelissä hätää oikein missään vaiheessa, sillä pysyimme hyvin tiiviinä, kun SJK:lla oli pallo. Lopussa olisimme voineet pitää palloa enemmän ja tehdä asiat meille helpommaksi, kertasi Piccareta ottelua.

Piccareta huomautti, etteivät pisteet Seinäjoelta tule koskaan helpolla.

– Tämä ei ole koskaan helppo paikka hakea pisteitä. Nyt emme antaneet edes epäonnistuneen rankkarin vaikutta tekemiseemme kentällä. Jatkoimme vahvasti ja teimme todella upean maalin, mikä riitti lopulta voittoon, iloitsi Piccareta.

Inter jatkaa otteluitaan Veikkausliigassa jo tiistaina, jolloin se matkustaa jälleen HJK:n vieraaksi.